Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

wczoraj wieczorem nagle zaczela z trudem odpalac, a w czasie jazdy przerywac/dlawic sie - tak na gazie jak i na benzynie. raz nawet strzelila, ale po zalozeniu gumy przy przeplywomierzu z powrotem odpalila. rano juz nie. rozrusznik normalnie kreci i nic. nie mam wkretu do zderzaka wiec chcialem sie sam uporac - bez holowania - ale nie wiem nawet gdzie szukac. paliwo jest, akumulator ok, w ciagu 15000km odpalala super.

pomocy...

Opublikowano
Sprecyzuj objawy, bo taki pobieżny opis wskazuje mi na razie na kopułkę rozdzielacza + palec rozdzielacza. Im dokładniej opiszesz, tym dokładniejszą diagnozę da się wystawić.

- No, stał tutaj! Był! Patrzył na swoje paznokcie! Rozpłynął się! Nie ma go!

(Bogumił Kobiela we "Wszystko na sprzedaż". Rok później rozbił się na amen swoim białym BMW).

Opublikowano

tez stawiam na kopulke lub przewody (swiece mam swieze, przewody nadal nie wymienione, stad od czasu do czasu strzaly).

zastanawiajace jest to, ze awaria nastapila bez wczesniejszych "ostrzezen"... o 1430 oglada ja moj mechanik - dam znac jaka diagnoza.

PS: gdyby trzeba bylo holowac czeka mnie polowanie na wkret do przedniego zderzaka - moze pasuje od jakis innych aut?

Opublikowano

juz po krzyku: przetarta izolacja przewodu od czujnika polozenia walu. podczas zakladania LPG jakis partacz puscil go "na skroty".

nigdy wiecej nie kupie auta z zalozonym gazem - wole zaplacic pare zl wiecej i patrzec na rece instalatorowi;-)