Skocz do zawartości

NIE ODPALA - HELP!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

wczoraj wieczorem nagle zaczela z trudem odpalac, a w czasie jazdy przerywac/dlawic sie - tak na gazie jak i na benzynie. raz nawet strzelila, ale po zalozeniu gumy przy przeplywomierzu z powrotem odpalila. rano juz nie. rozrusznik normalnie kreci i nic. nie mam wkretu do zderzaka wiec chcialem sie sam uporac - bez holowania - ale nie wiem nawet gdzie szukac. paliwo jest, akumulator ok, w ciagu 15000km odpalala super.

pomocy...

Opublikowano
Sprecyzuj objawy, bo taki pobieżny opis wskazuje mi na razie na kopułkę rozdzielacza + palec rozdzielacza. Im dokładniej opiszesz, tym dokładniejszą diagnozę da się wystawić.

- No, stał tutaj! Był! Patrzył na swoje paznokcie! Rozpłynął się! Nie ma go!

(Bogumił Kobiela we "Wszystko na sprzedaż". Rok później rozbił się na amen swoim białym BMW).

Opublikowano
  • Autor

tez stawiam na kopulke lub przewody (swiece mam swieze, przewody nadal nie wymienione, stad od czasu do czasu strzaly).

zastanawiajace jest to, ze awaria nastapila bez wczesniejszych "ostrzezen"... o 1430 oglada ja moj mechanik - dam znac jaka diagnoza.

PS: gdyby trzeba bylo holowac czeka mnie polowanie na wkret do przedniego zderzaka - moze pasuje od jakis innych aut?

Opublikowano
  • Autor

juz po krzyku: przetarta izolacja przewodu od czujnika polozenia walu. podczas zakladania LPG jakis partacz puscil go "na skroty".

nigdy wiecej nie kupie auta z zalozonym gazem - wole zaplacic pare zl wiecej i patrzec na rece instalatorowi;-)