Skocz do zawartości

325 TD ROZŁADOWYWANIE AKUMULATORA RAZ NA JAKIS CZAS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam wszystkich, mam problem , a mianowicie raz na 2 miesiace czasami rzadziej rozladowuje mi akumulator, 90 ah ,ostatnio rozebralo go w ciągu 20 minut, bylem pare razy u elektryka i nic na to nie poradzili, ja już mysle ze to może akumulator się wiesza zcy może ktoś mi na to co poradzić

Edytowane przez matjas8

Opublikowano
bylem pare razy u elektryka i nic na to nie poradzili

A czy ten elektryk sprawdził podstawową rzecz , czyli sprawność akumulatora na obciążeniu

Opublikowano
Miałem podobny problem w 325 tds.Akumulator 100 ah w pełni naładowany rozladowywało mi w nocy i kazdego ranka musialem uzywac prostownika.Gdzy odłanczałem akumulator z klem na noc ,rano odpalałem bez problemu. Byłem u 4 elektro-mechaników 3 z nich grzbebało po samochodzie wiazkach kabli itd kosawali mnie tylko i nic wiecej z tego nie było. 4 spec sprawdził dokładnie akumulator i pobory prądów i stwierdził ze nawet mały pobór pradu w bmw imobilaizer ,podczymanie pamieci itd może wystarczy do spadku mocny juz nieco zuzytego akumulatora.Zakupiłem nowy aku 85 ah taki zaleca producent do 2.5 tds i nie mam zadnych poblemów z odpaleniem nawet jak auto stoi tydzien.Niektórzy elektrycy maja urzadzenia do sprawdzania aku.Możesz gdzies go sprawdźic.Może czasami gdzies sie zwiera jakas cela.
Opublikowano
  • Autor
wielkie dzięki za tak cenne informacje informacje. ja tez podejrzewam ze to wina akumulatora moze w kocu sie sprawa wyjaśni