Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

niedawno ściągnąłem E46 coupe 2003- duża radość...ale mina trochę zrzedła po odpaleniu audio. Tylnie głośniki nawet dają radę ale walą zbyt silnymi basami, przednie głośniki niestety ledwo co grają. Mam boardmonitor ze strzałkowa navi. W ustawieniach radia i przeniesieniem dźwięku na przód ledwo co słychać muzykę z głośników. Przeniesienie audio na CENTER daje wrażenie jakby dźwięk dolatywał tylko z tyłu a nie ze wszystkich stron. Basy musiałem zniżyć na maxa w dół. Mam pytanko do forumowiczów - jak rozpoznać jaki system nagłośnienia był tu wrzucony. W vin nie ma nic o Harman/Kardon a z tyłu w bagażniku pod półką widzę skrzynię z napisem H/K. Na głośnikach jednak nie ma żadnych oznaczeń logo HK. Gdzie szukać przyczyny pogorszenia audio. co zmienić by uzyskać poprawę dźwięku. Co wchodziło w standard HarmanKardon w tym modelu - jakie elementy i gdzie zamocowane???

Dzięki wszystkim za jakiekolwiek sugestie i złote rady

Opublikowano
Jezeli po Vin nie posiadasz to na pewno w oryginalnie nie miałeś,zobacz czy w miejscu odłączenia ASC/DSC lub jeżeli posiadasz grzanie foteli to koło regulacji natężenia grzania powinieneś mieć symbol głosniczka który włącza przestrzennosc grania.
(*pozdrawiam*)