Skocz do zawartości

BMW E30 316i KAT ,Nie wiem co wymienic :(

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wiatam :( Niedawno zakupiłem BMW E30 316i KAT z 1990r. LPG, na początek ... :) Pojeździłem nim z 2 tygodnie i po dwóch tygodniach pojechaliśmy w nocy na miasto pojeździć. raz daliśmy do 5tyś obrotów na dwójce..! i właśnie po minucie paczymy temperatura prawie na maxa i dym z maski otwieramy maske plyn chłodniczy wszystki wzioł,a miał cały.! paskowi nic sie nie stało jedna nitka wyszla,wiatrak miedzy chłodnicą a silnikiem sie odkręcił i wisiał i wgl. nie miał chłodzenia to brała płyn chłodniczy i wgl. :( .. nie wiem co sie stało bo nie jestem mechanikiem,z miasta dojechaliśmy do domu ale gasząc go a jak staneliśmy bo temperatura prawie na czerowne wchodzila to na pycha musieliśmy bo ładowania nie miała :( ale silnika nie zatarliśmy, bo na czerwone nie weszło i co 50 metrów gasiliśmy :( więc nic sie nie stało, kolegów dwóch niby mechaników bo praktyki mają na mechanika mówili że sie [modedit]zepsuła[modedit] pompa wody ??? Prosze o pomoc bo nie wiem co zakupić ??? :mad2: :mad2: :mad2: :mad2: :mad2: :mad2: :mad2:

______

Chciałbyś zarobić ostrzeżenie?? Proszę przestrzegać regulaminu, tu złamałeś pkt. 4. Następnym razem nie będę upominał :nienie: /mattiss

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Pasek cały a ładowania nie było? To sprawdź ładowanie. To że wskazówka nie weszła na czerwone pole nie świadczy o tym czy silnik jest przegrzany czy nie. Wiatrak się odkręcił? Ciekawe hmmm. Zdemotuj pompę i zobacz jak wirnik. Jaka cała i nie ma luzów to zamontuj, przykręć Visko i załóż pasek, zalej płynem i dobrze odpowietrzyć trzeba. I zobacz co się bedzie działa.

i pisz mniej haotycznie bo ni w ząb nie można tego czytać z sensem

Opublikowano

Gasiliśmy bo już prawie na czerwone wchodziło :(

i normalnie podnosiła sie wskazówka od połowy do czerwonego prawie w 30 sekund i dlatego gasiliśmy??:(

Podaj adres email to foto prześle wiatraka?

_____

W regulaminie jest też wzmianka o tym, że nie piszemy nowego posta jeśli nasz jest ostatnim w danym temacie. Dodajemy nową treść poprzez jego edycję - tak jak ja to zrobiłem z Twoimi postami. Przeczytaj regulamin forum. mattiss

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Hej E30.318 !!! Doszliście do ładu z usterką??
Uwielbiam stare kwadratowe trumniaki ze stajni BMW i jeżdżę E30 z wyboru a nie z przymusu!!!
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dostałem zdjęcie wentylatora. Odpisaałem że oberwała się guma od visco (też takie coś miałem) i napisałem że visco do wymiany. Miał szukać nowego Behra po z zamiennikami to kicha jest ale kolega nic na meila nie odpisał więcej.
Opublikowano
Jeśli nie miało ładowania to możliwe ze zatarła się pompa wody miałem identycznie ale bez dymu. Wyjechałem z domu i przygazowałem i nagle patrze kontrolki się zaświeciły. Po zgaszeniu auta ręcznie pokręciłem wentylatorem i nic pompa wody tez nawet nie drgnęła. Plus jest ten ze pompa jest na pasku a nie z rozrządem. Więc wymiana pompy
Opublikowano
Ja tez tak mialem okazalo sie ze za malo plynu chlodniczego bo wlalem plyn na zgaszonym silniku a zalewa sie na odpalonym. i sie głowiłem co jest nie tak. :D:D a tu taka glupota
"Rzeczy niemożliwe Od Ręki, Cuda do trzech Dni"