Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Panowie ma taki problem w swojej 320 i z gazem sekwencja . Spróbuję krótko opisać. Odpalam ją zimną i dopłóki wskazówka wody jest na niebieskim polu słabo ciągnie, im więcej gazu jej wciska to słabiej jedzie. Dzisiaj zrobiłem taką próbę.Wyjechałem rano i znów ją muliło. Po przejechaniu 1 km zatrzymałem samochód, zgasiłem i odpaliłem na gaz awaryjnie. Nadmieniam że silnik był jeszcze prawie nie zagrzany. No i po odpaleniu na gazie samochód ciągnie elegancko. Dodam jeszcze że im cieplej na dworzez tym gorzej ciągnie zanim zejdzie wskazówka z niebieskiego pola. To zejście wskazówki jest tak precyzyjne, że dokładnie gdy schodzi z niebieskiegoi pola samochód dostaje ciągu. Jeszcze jedna podpowiedź mi się nasunęła : jak ją odpalę zimną i zanim ruszę jak ją chcę przegazować to słabo się wkręca jakby ją coś dusiło. Nasówa mi się pytanie jeśli zimna nie chodzi na paliwie a po odpaleniu zimnej na gazie chodzi to z czego nie korzysta gaz a korzysta benzyna. Proszę o pomoc bo nie chcę wymieniać pół samochodu, a za podłączenie mamy takiego szpeca w okolicy trzeba zapłacić 150 zł. Nadmieniam że piszę z Będzina woj śląskie.
Opublikowano

Ten niebieski wkręcany w blok. I czy kolega jest pewny że to czujnik. To przy gazie on nie działa że ciągnie samochód od razu.Dzięki za zainteresowanie się moim problemem.

Jeszcze jedno jak mierzyłem rezystancję tego czujnika to była w dobra.