Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

BMW 5.2 - 97

Panowie mam problem albo przynajmniej wydaje mi sie że mam. Zauważyłem w moim BMW niepokojące dławienie podczas ruszania i podczas redukcji w wyższego biegu na mniejszy i wciśnięciu mocniej na gaz w celu dynamiczniejszej jazdy.

Nie wiem w zasadzie jak opisac problem. Wydaje mi sie że auto sptraciło swoją dynamika w porównaniu z czasem kiedy ją kupiłem.

Przykład: podczas ruszania np z skrzyzowania najpierw mi ja zmuli a dopiero potem nabiera rozpędu.

Faktem jest że mam słaby akumlator i na niskich obrotach przy włączeniu sie abs lub trakcji potrafi zgasnąć ale podczas jazdy nie powinno takie auto tak zmulać i od czasu do czasu poprostu sie zaksztusić.

Wiem że waga robi swoje ale wydaje mi sie że w tej chwili to do 100 rozpędza sie w 18 sekund nie można ruszyć szybciej bo zmuła i po chwili nabiera mocy.

Podpowiedzcie od czego można zacząć sprawdzanie czy wszystko gra. A może tak ma być że przy ruszaniu bez dodaniu większej ilości gazu silniki 2.0 w BMW gasną ? :shock:

Opublikowano
Yyyy nie bo to nie normalne że auto gaśnie na luzie - powinno się samo toczyć. Do sprawdzenia dolot może pękł - tak się stało na dniach u mnie poprostu guma sparciała i przydusi z powodu zbyt dużej ilości powietrza. Odma w jakim stanie - niestety w większości awarii jakie trapią nasze bawarki ona jest przyczyną, bo mało kto wymienia z 3cią wymianą oleju większość czeka aż padnie czyli jak u mnie wyciągałem ORYGINAŁ jeszcze!!! No i czasami przy tej pogodzie ESP nie zamruga a auto przydusi na chwilę.