Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam . Dziś przeskanowałem mą betke inpą.W silniku znaleziono jeden błąd kturego nieda się usunąć. Czy umie ktoś to rozkodować na nasz polski język ? ( google brak info)

=============================================

115 control grid-controlled cooling

Error frequency : 1

Logistic counter: 40

Motordrehzahl 0.00 1/min

Kuehlmitteltemperatur 103.50 103.50 Grad C

batteriespannung 12.13 V

aufgetreten vor (abs. KMZ) 169670.00 km

elektrischer Fehler

Fehler momentan vorhanden

Errorcode: 73 48 B7 01 28 00 CA 80 42 47 00 00 00 00 00 00

00 00 00 00

=================================================

Jeszcze takie inne szybkie pytanko.

ma ktoś może jakiś link do polskiej inpy lub jakiś plików do spolszczenia?

Z góry Thx za wszystko

Opublikowano

Mam jedno auto z takim problemem dokładnie ten sam błąd

115 parametric cooling to z Carsofta

INPA mówi coś o siatce sterującej układu chłodzenia tak można ten błąd tłumaczyć.

Niestety jeszcze nie udało się usunąć przyczyny, podejrzewamy termostat po wymianie dam znać.

BMW forever!!!
Opublikowano
Powiedz jeszcze czy jak ściśniesz wąż wodny w okolicy termostatu to słychać z niego jakieś stuki? Bo w 318i kolegi właśnie coś takiego występuje i ciekawi jesteśmy czy to normalne czy jest to właśnie objaw że termostat padł.
BMW forever!!!
Opublikowano
a te stuki to napewno z termostatu,a nie z pompy wody?auto nie grzeje sie?mogło coś się urwać w obudowie termostatu,ale mogły pójść wirniki pompy
Opublikowano
Na 100% z obudowy termostatu stuka, auto się nie grzeje jedynie wskazówka wychyla się jakieś 1-2 za środek temperatura na kompie 103 stopnie. Co ciekawe auto ma podobny przebieg jak u autora postu więc element który odpowiada za ten błąd siada po około 160tys km.
BMW forever!!!
Opublikowano
mogły się urwać te plastiki w obudowie,co trzymają termostat,i lata,co do błędu,to miałem cały czas w inpie błąd termostatu,mimo,że chodził poprawnie,jednak dla świętego spokoju wymieniłem,i błąd dało się skasować.wygląda mi to ,na coś z czujnikiem temp.na termostacie
  • 1 miesiąc temu...