Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam prosze o porade , chce stac sie posiadaczem E90 , mam okazje kupna trujki z wystrzelonymi kurtynami za dobre pieniadze , wiec moje pytanie co w takim razie trzeba bedzie wymienic, zrobic(gdzie sie one znajduja) czy jest to oplacalne chcialbym poznac opinie znawcow.

Opis auta : BMW 318 d Edition Exclusive Business 2006 rok sedan. Dodam że na zdjeciach co mnie dziwi nie widac zeby kurtyna np. w przednim słupku byla wystrzelona (nic wiecej nie widac), Auto zostalo lekko udezone w drzwi od kierowcy, nic innego nie zostalo uszkodzone. Z gory Dzieki za sugestie pozdrawiam.

Opublikowano
jesli kurtyna zostala wystrzelona , to po pierwsze sprawdz co bylo tego powodem , moze nie byc jej widac na foto bo takie rzeczy jak kurtyny czy poduszki obcina sie nozyczkami zeby nie straszyly. Koszt uzywanej kurtyny to ok 250-350zł , sprawdz czy przypadkiem kurtyna nie uszkodzila podsufitki bo czesto zostaje ona złamana. sprawdz tez czy inne poduszki nie zostały wystrzelone i czy napinacz pasa jest sprawny.
Przeciwnik SERII.
Opublikowano
Tak jak napisalem auto zostalo udezone tylko w dzwi kierowcy , jak dzwonilem do goscia to powiedzial ze kurtyna jest strzelona. Na zdjeciacj jest widoczna kierownica i konsola przednie bez wystrzelonych poduch , i kawalek slupka kierowcy i wlasnie nie widac zeby kurtyna byla strzelona co mnie dziwi . Chyba ze ladnie ktos ja wyciol. Oprucz slupka gdzie jeszcze sie znajduja kurtyny czy ida przez cala dlugosc podsufitki?. Aha czy w takim przypadku trzeba rowniez wymienic jakis czujnik udezenia bocznego??
Opublikowano
czyli ogladasz auto przez telefon? :cool2:

Cena Czyni Cuda :mrgreen:

Sprzedam:

1. Agregat DSC kompletny

2. HCU do DSC nowka w atrakcyjnej cenie.

3. Junctionbox control unit - sterownik sterujacy elektronika auta.

Opublikowano

Na 100% wystrzelony napinacz oraz podsufitka jest zagnieciona.

Kurtyny i wystrzelone poduszki sie wycina bo faktycznie "odstraszają" hehe

Żadnych czujników się nie wymienia. No chyba ze są fizycznie uszkodzone.

Obełżyj też fotel bo większość handlarzy podszykowuje uszkodzone samochody żeby ładnie wyglądały

Opublikowano
Kurtyny nie wywalily bez przyczyny. Ja bez dokladnej diagnostyki calego samochodu bym nie podchodzil do tematu. Juz lepiej kupic samochod z przekreconym licznikiem, niz z uszkodzonymi i naprawionymi byle jak systemami odpowiedzialnymi za bezpieczenstwo. Znam przypadek, w ktorym kurtyna wywalila facetowi na wyboju (w nowiutkim Fordzie Mustangu, ale jakosc jankeskich samochodow jest ciut 'inna' niz chociazby BMW) - o malo nie dostal zawalu. Moze lepiej zapewnic sobie brak takich atrakcji i albo bardzo dokladnie sprawdzic samochod, albo poszukac takiego, w ktorym kurtyny sa oryginalnie na miejscu.

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i