Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Cześć problem polega na tym ze auto mianowicie bmw 320i 92 w trakcie jazdy się zapaliło spaliły sie przewody do cewek i wtrysków guma po przepustnicy drobne rurki i tego typu pierdoły lecz wymieniłem wszystko autu odpaliło po czym zgasło i juz nie pali brak iskry pompa paliwa nie chodzi i na przekażniky głównym systemu na srodkowym najgrupszym kabku brak prądu na przekażniku od paliwa co się mogło stać i na paru bezpiecznikach od 26 i 27 również nie ma zasilania
Opublikowano
A dzwoniłeś pod 998 czy miałeś gaśnicę :D? A tak poważnie to myślę że potopiły Ci się kable które idą od przekaźników do komputera, na 99%. Musisz pociągnąć nowe, a najlepiej kupić instalacje z jakiejś innej e36 ;)

Pozdrawiam,

Maks

Opublikowano
akurat instalacji nie spaliło ani się bardzo nie okopciła ucierpiały tylko czujka przy bloku i kolektorze z przodu wiązkę sprawdzałem i jest w porządku
Opublikowano
Wymień kolego wiązkę bo wydasz kasy dużo a problemu nie znajdziesz. Wiązka silnika wcale skomplikowana nie jest
http://imageshack.us/a/img850/9757/z1i.gif
Opublikowano
założyłem z drugiego silnika wiązkę gdyż kolega ma taki sam silnik i komputer też sprawdzałem w innym aucie i chodzi a jak podepnę do mojej to nic może mnieć czasami jakieś zabezpieczenie czy coś takiego któto odcina prąd na przekaźnik systemu i bezpiecznik systemu 26 bo tam też prądu znależć nie mogę i szczerze to już nie wiem gdzie szukać a co do auta to buda jest z 94r 316 a silnik włożyłem m50b20 proszę o rady
Opublikowano
założyłem z drugiego silnika wiązkę gdyż kolega ma taki sam silnik i komputer też sprawdzałem w innym aucie i chodzi a jak podepnę do mojej to nic

Wynika z twoich słów że podpiołeś wiązkę z innego silnika do twojego i twój silnik pali więc czemu szukasz winy gdzieś indziej??? Skoro ECU ok a z wiązką z innego auta działa to wymień wiązkę i po kłopocie.

http://imageshack.us/a/img850/9757/z1i.gif