Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Myślę, że za bardzo emocjonalnie podchodzicie do swoich aut. To tylko samochody i nie świadczą o Was. Można pisać, że ktoś nie potrafi prowadzić auta, naśmiewać się itp. Ale jest faktem, że jak się wydaje duże pieniądze na auto to oczekuje się komfortu, trakcji itp. nawet w zimie. To dla mnie jest frajda z jazdy.
  • Zarejestrowani
Opublikowano
A jeśli chodzi o awd to jak jest ślisko to xdrive ma 40-60 więc tył i tak ciągnie:) Więc w zimę zabawa jest!

Nie do końca jest tak, jak piszesz. Pamiętaj , że nie jest to stały napęd 4x4 tylko sterowany elektronicznie dołączany przód, więc w zimie jak lekko zarzucisz autem i będziesz już w uslizgu wtedy załączy Ci się przód i możesz sie mocno zdziwić jak polecisz do rowu.

b4c4c1867b858a60.jpg.30a4296d964cadcc5bbee45deeb1292d.jpg

OFICJALNY ZEWNĘTRZNY PARTNER BMW AG

Chiptuning Programowanie Carplay Kodowanie Diagnostyka BMW AOS

Tel. +48-790-465-462

https://www.facebook.com/Codemybimmer

https://www.instagram.com/codemybimmer

Opublikowano
A jeśli chodzi o awd to jak jest ślisko to xdrive ma 40-60 więc tył i tak ciągnie:) Więc w zimę zabawa jest!

Nie do końca jest tak, jak piszesz. Pamiętaj , że nie jest to stały napęd 4x4 tylko sterowany elektronicznie dołączany przód, więc w zimie jak lekko zarzucisz autem i będziesz już w uslizgu wtedy załączy Ci się przód i możesz sie mocno zdziwić jak polecisz do rowu.

Jeździłem xDrive i to nie jest tak, tam jest stałe 4x4 tylko zmienia się moc podawana na koła... Według mnie ten napęd jest super, ale nie do auta sportowego i nie do silnika 20d. :roll:

Pozdrawiam :)

http://www.mslab.com.pl

Do sprzedania:

Komplet felg z oponami zimowymi RSC - 17" Wzór Styling V Spoke 236

Nowy zestaw felg do F30 LCI 17" oponami zima i lato

Opublikowano (edytowane)
dziqsek i KoKoS ma rację 60 do 40 było w e46. Tu napęd jest inteligentny i sam dozuje moc na poszczególne koła, może przekazać nawet 100% mocy na jedno koło posiadające przyczepność. Nie pobawisz się zimą tak jak RWD. Mimo wyłączenia wszystkich systemów xDrive i tak chce ratować sytuację. Mimo wszystko do jazdy jest nieoceniony ... pozdr Edytowane przez arnold
Opublikowano

Zgadzam się ze wszystkimi ale proszę was ja nie bd. kręcic bączków na parkingu:P autko ma byc do wszystkiego do zabawy to sobie moge kupic e36 za 3k zł i wtedy bd. kręcić bączki! A co do napędu to bez żadnego problemu kręci bączki jak znajde ten film to wrzucę.

A co dołączania to też znajdę film jak gość rusza na śniegu a koła jednocześnie tył i przód idą wiec to nie jest tak do konca:D

Opublikowano
Panowie za bardzo emocjonalnie podchodzicie do dyskusji. Kolega krzys1972 potrzebuje bezpiecznego dupowozu z napedem 4x4 aby bylo jeszcze bezpieczniej. Upatrzyl sobie BMW 320xd. Prywatnie uwazam ze przy takich zalozeniach jest to dobry wybor, w koncu nie bedzie sie z nikim scigal, wiec ilosc mocy zabieranej przez naped jest tu bez roznicy. Jednym istotnym faktem, ktory moznaby wziazc pod uwage to koszta serwisu zawieszenia, gdzie ceny za "xd" sa okolo 3 razy wieksze, ale przeciez nikt nie zaprzata sobie glowy serwisem przy prawie nowym aucie. Zycze udanych zakupow i udanej eksploatacji.

Sprzedam:

1. Agregat DSC kompletny

2. HCU do DSC nowka w atrakcyjnej cenie.

3. Junctionbox control unit - sterownik sterujacy elektronika auta.

Opublikowano
X drive to większy komfort jazdy i większy margines bezpieczeństwa dla kierowcy,który chce mieć BMW,ale nie jest fanem RWD.
Kubica GO!