Skocz do zawartości

730d Pobor pradu po zgaszeniu. WAZNE !!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie mam maly problem od ok 2 tyg z pradem w samochodzie , sprawa zaczela sie tak ze nagle z dnia na dzien rozladowal sie akumulator do zera , nastopila wymiana po czym minely dwa dni i nastepny padl do zera. Wtedy okazalo sie ze cos pobiera prad w nocy.

Samochod byl u elektryka i elektryk mowi tak

-akumulator dobry

-alternator dobry

-ladowanie wynosi 14,2 wiec tez ok

-system sie usypia po ok 30 min i poziom spradu spada do ok 0,05 wiec tez ok.

Niby wszystko super nie ma sie do czego przyczepic a jednak ...

Zamykamy samochod , system idzie spac , podchodzimy pod smochod za godzine i ...zapala sie dioda na skrzyni biegow przy pozycji P , pali sie przez ok 2-3 minuty i gasnie znowu na okolo 1-2 minuty , po chwili czynnosc sie powtarza.

ps. Jak dioda sie zapala to w tym czasie pobor pradu wynosi 2,5 gdy dioda zgasnie to spada do 0,5 a po chwili do 0,05

Mial ktos kiedys podobna zagadke ???

Opublikowano
Mój kumpel posiadający takie samo autko jak ja miał podobny problem. U niego pomogło odpięcie telefonu z gniazda. Jak potrzebuje to wpina, jak nie to wypięty.

BMW to nie samochód. BMW to styl życia. :D

4.0 V8 LPG 4 gen

• 1 rok później...
Opublikowano
witam ja mam to samo w e65 pada non stop aku auto dopiero po 2h usypia sie i pobor pradu wynosi zero ale do 2h pobudza sie non stop jak u kolegi tylko pobor skacze od 11amper do 0,16