Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

to moj pierwszy nowy temat, wiec chcialem sie serdecznie przywitac.

Moje pytanie jest nastepujace: jak wyglada dzialanie BMW Online w Polsce?

czy placi sie za to i ile (powiedzmy na rok)?

Przy kupnie nowej E70, tu gdzie mieszkam dostalem te usluge na 3 lata za free.

Powiem szczerze, ze w korkach nie ma nic lepszego jak poczytac newsy czy sprawdzic meila.

Nosze sie z zamiarem sprowadzenia za jakis nieokreslony czas auta do kraju, stad tez te pytanie.

Pozdrawiam

Opublikowano
Witam,

to moj pierwszy nowy temat, wiec chcialem sie serdecznie przywitac.

Moje pytanie jest nastepujace: jak wyglada dzialanie BMW Online w Polsce?

czy placi sie za to i ile (powiedzmy na rok)?

Przy kupnie nowej E70, tu gdzie mieszkam dostalem te usluge na 3 lata za free.

Powiem szczerze, ze w korkach nie ma nic lepszego jak poczytac newsy czy sprawdzic meila.

Nosze sie z zamiarem sprowadzenia za jakis nieokreslony czas auta do kraju, stad tez te pytanie.

Pozdrawiam

Domyślam się, że to usługe dostałeś za "free" w Niemczech ??

Też mam coś takiego i w PL nie działa jeszcze...:(

http://img683.imageshack.us/img683/3659/bmwx5e70lci1.jpg
Opublikowano

a u mnie działa częściowo :) pokazuje m.in. aktualną pogodę na kolejnych parę dni w mieście, gdzie auto się znajduje, aktualności, wiadomości, niestety to już po niemiecku i na niemiecki region...

ale mam to za free :mrgreen:

Opublikowano
BMW online,niestety w Polsce nie działa.W Niemczech wykupuje się w serwisie pakiet koszt około 150 e :roll:
Opublikowano

bo do tego nie trzeba telefonu.

sim jest juz w aucie.

U mnie pakiet obejmuje email(chyba do 5 adresow) i kanaly RSS (chyba do 10 max-samemu mozna ustawic na serwerze bmw, polskie fonty nie problem-wyswietla).

Sciaga szybko i jesli sie chce to lektor nawet czyta na glos :).

Troche to smiesznie brzmi gdy angielski lektor czyta "rz" oddzielnie).

Opublikowano

Masz auto kupione w Polsce w salonie?

Jeżeli kupiłeś np.w Niemczech to BMW online działa.

koszt 150 euro to dla Niemca żaden wydatek przy zakupie takiego auta.

Popatrzcie w cennikach niemieckich,internet,bmw online jeżeli bierzesz bluetooth to masz za darmo.

W Polsce trzeba za internet zapłacić 488 zł

Bmw online nie ma w ofercie.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie,

jeżeli chodzi o BMW online i internet w auta które posiadają Bluetooth 633, są to auta sprowadzane z zagranicy,to wszystko powinno działać bez problemu.Okazuje się że jak zamawia się opcję 633 w Niemczech to jest wliczony pakiet transmisji danych na 10 lat.

Tak więc internet działa, bmw online działa, w samochodzie znajduję sie druga karta sim na której wszystko hula.

W Polsce internet będzie działał trochę inaczej.

Funkcja 644 Bluetooth, nie ma dodatkowej karty sim w aucie,internet będzie działał z naszej karty w telefonie.

Opublikowano
Panowie,

jeżeli chodzi o BMW online i internet w auta które posiadają Bluetooth 633, są to auta sprowadzane z zagranicy,to wszystko powinno działać bez problemu.Okazuje się że jak zamawia się opcję 633 w Niemczech to jest wliczony pakiet transmisji danych na 10 lat.

Tak więc internet działa, bmw online działa, w samochodzie znajduję sie druga karta sim na której wszystko hula.

W Polsce internet będzie działał trochę inaczej.

Funkcja 644 Bluetooth, nie ma dodatkowej karty sim w aucie,internet będzie działał z naszej karty w telefonie.

Mam taki pakiet.

Po wybraniu Internetu wyświetla mi się komunikat, że w moim kraju nie jest dostępny internet.

Jak odpalić neta z mojej karty SIM ?? BMW teraz wprowadziło WI-FI adapter do aut.

Opublikowano

Jeżeli masz bluetooth 633,potrzeba aktywować kodami,takie rzeczy robi serwis.Ja już prawie 5 m-cy

walczę z tym w swoim samochodzie. :evil: :evil: :mad2: :mad2: Takie info otrzymałem dzisiaj w BMW Polska.

Ja kupiłem auto nowe w Polskim salonie,widziałem że w niemieckich cennikach internet,bmw online

( 612,614,615,616) wszystkie te Kody są bezpłatne jeżeli zamawiasz 633.

Okazało sie że, klient nasz Pan , jak chce to nie ma problemu.

Dzisiaj człowiek z BMW Polska poinformował mnie,że jeżeli mam 633 to trzeba sprawdzić ile zapłaciłem i czy mam wykupiony pakiet na 10 lat.W Niemczech w cenie wyposażenia 633 jest zawarty właśnie pakiet na 10 lat.

Teraz czekam, mają przesłać całą instrukcję z BMW Polska do serwisu w jaki sposób mają mi to aktywować.

Jak mi uruchomią internet na 633 podzielę się informacją.

Opublikowano
Jeżeli masz bluetooth 633,potrzeba aktywować kodami,takie rzeczy robi serwis.Ja już prawie 5 m-cy

walczę z tym w swoim samochodzie. :evil: :evil: :mad2: :mad2: Takie info otrzymałem dzisiaj w BMW Polska.

Ja kupiłem auto nowe w Polskim salonie,widziałem że w niemieckich cennikach internet,bmw online

Dzisiaj człowiek z BMW Polska poinformował mnie,że jeżeli mam 633 to trzeba sprawdzić ile zapłaciłem i czy mam wykupiony pakiet na 10 lat.W Niemczech w cenie wyposażenia 633 jest zawarty właśnie pakiet na 10 lat.

Teraz czekam, mają przesłać całą instrukcję z BMW Polska do serwisu w jaki sposób mają mi to aktywować.

Spoko.

Czekam na info.

Mam wpisane: IPrzygotowanie do telefonu Business z Bluetoothem (633), NTERNET (614),NNOVATIONSPAKET (07R7).

U mnie ównierz powinno to działać. Boje się do salonu jechać...jak ja im to wytłumacze ??

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Spoko.

Czekam na info.

Mam wpisane: IPrzygotowanie do telefonu Business z Bluetoothem (633), NTERNET (614),NNOVATIONSPAKET (07R7).

U mnie ównierz powinno to działać. Boje się do salonu jechać...jak ja im to wytłumacze ??

Właśnie auto wróciło z serwisu.Niestety ale nie udało się im odpalić internetu. :mad2: Z informacji uzyskanych w serwisie wygląda to tak (trzeba udać się do serwisu w Niemczech),że serwis swoje a BMW Polska swoje.

Informacje są sprzeczne.

Panowie w serwisie powiedzieli że trzeba wykupić pakiet w serwisie w Niemczech,oni tego nie są w stanie odpalić.

Będę dalej męczył temat :cool2: :cool2:

Opublikowano

Witam,

Panowie mam połączenie z internetem i działa :) co dzień mam nowe wiadomości ze swiata ale niestety w j.niemieckim, czy jest na chwile obecną możliwość zmiany języka np. na angielski

Pozdrawiam

Opublikowano

Spoko.

Czekam na info.

Właśnie auto wróciło z serwisu.Niestety ale nie udało się im odpalić internetu. :mad2: Z informacji uzyskanych w serwisie wygląda to tak (trzeba udać się do serwisu w Niemczech),że serwis swoje a BMW Polska swoje.

Informacje są sprzeczne.

Panowie w serwisie powiedzieli że trzeba wykupić pakiet w serwisie w Niemczech,oni tego nie są w stanie odpalić.

Będę dalej męczył temat :cool2: :cool2:

Jeżeli chodzi o BMW Online i internet to tutaj są wszelakie informacje:

Poniżej stanowisko BMW w temacie aktywacji wspomnianego wyposażenia:

„Jeśli klient ma adres w Niemczech, a także konto w banku niemieckim może wypełnić formularz w internecie, tak jakby klient niemiecki.

(If your customer has an address in Germany and also a German bank account he can fill in the application form in internet as if he were a German customer.)

http://www.bmw.de/de/de/owners/connecteddrive/2010/applications/new.html

to jedyna opcja, aby to uaktywnić, do czasu aż Polska nie podpisze umowy na Connected Drive.

W przeciwnym razie, nie będzie to działało.”

Opublikowano
No tak, czyli z internetu nici. Też mam te opcje ale nie mogę ich włączyć. Pojawia się komunikat, że internet nie dostępny w naszym kraju. Coś niby słyszałem, że BMW Polska miała sfinalizować te umowy w I kwartale tego roku. Może będzie to już niedługo. Jak będzie coś nowego wiadomo w temacie, to proszę dajcie znać.
e61 530D 2007 Touring
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
a u mnie działa częściowo :) pokazuje m.in. aktualną pogodę na kolejnych parę dni w mieście, gdzie auto się znajduje, aktualności, wiadomości, niestety to już po niemiecku i na niemiecki region...

ale mam to za free :mrgreen:

Trzeba zmienić miejscowość dla której ma pokazywać. Ja zmieniłem na swoją i działa. Zawsze jak włączam to pokazuje dla mojej miejscowości. Wszystko trzeba przestawić dla swojego regionu. Wpisać swój adres mailowy wtedy możesz pezesyłac dane z samochodu np. pozycję auta na swojego maila itd.

Opublikowano
rozumiem ze opcja netu w bmw wystepuje w autach z CIC??
http://i607.photobucket.com/albums/tt156/henake/auta-1_zps844b52e9.jpg
Opublikowano

właśnie mineło 2 lata i przestał działać internet, "karta sim nieaktywna skontaktuj sie ze swoim dealerem Bmw" po kontakcie z serwisem BMW dowiedzialem sie że opcję można włączyć tylko w DE BMW, niestety będzie trzeba poczekać na operatora GSM który zechce współpracował w ramach dostarczania danych po"gprs" :(

we wszystkich krajach dookoła już dawno opcja jest tylko u nas LIPA.. :?

pozostaje czekać