Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

To moj pierwszy post na forum i pierwszy problem z moim BMW X5(E53) 3.0i

Zapalil mi sie Check Engine a po zczytaniu kodow wyskoczylo mi 3 bledy :

P0171

P0174

P1092

Wiem co oznaczaja kody ale nie potrafie znalesc jednoznacznej przyczyny ich powstawania.

Poszukalem na forum ale tez nic konkretnego nie znalazlem.

Prosze o pomoc i z gory bardzo dziekuje za wszelkie info.

Opublikowano
ja tez walcze z zapalajacym sie chekem,wywala mi bledy 227 i 228,to jest prawie to samo co w twoim oznaczeniu,mi wywala tylko na jezdzie na gazie wiec juz wiem ze to lpg knoci,a ty masz ten bledy stale i jakis czas?,moze poprostu ktoras z sond pada. Mialem to samo w e39 silnik podobny m52TU ,tu jest temat viewtopic.php?f=72&t=114914
  • 3 lata później...
Opublikowano
WItam. W mojej BMW wyskakiwały błędy p0171 p0174 dodam, że zdarzało się to na benzynie później założyłem gaz i dalej. Byłem u gazownika sprawdzić skład mieszanki komp pokazywał zbyt ubogą. Mieszanka wyregulowana dwa dni spokoju. Wyczytałem na forum, ze może być to odma.... kupiłem zabrałem się do wymiany. I proszę znalazłem prowokatora tych błędów! Okazało się, że na bagnecie jest przewód który biegnie do odmy było on gumowy 3/4 przewodu w żelaznej obwódce okazało się że przewód był urwany w pół i dlatego też cieknął z niego olej na miskę śmierdziało w środku podczas postoju. Odma wymieniona przewód również. Wszystko wróciło do normy!
  • 1 rok później...
Opublikowano

Kolego pqjek27 mam ten sam problem z p0171 i p0174.

Gdzie jest ten przewód odmy za bagnetem?

Ja mam taką przypadłość ze jak się silnik nagrzewa to w środku czuć trochę jakby właśnie olejem.

Zdarza się to na ciepłym silniku nie na postoju.

Mój silnik to m54 w x3 3.0i.

Czy pomożesz coś gdzie to znaleźć?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Mialem to samo przewody od odmy popekane wymienilem razem z odmą silnik pracuje rowno i nic sie nie zapala.

Wysłane z mojego LG-P760 przy użyciu Tapatalka