Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich fanów bmw. Wiem że temat był już maglowany wiele razy. Ale ja z tym problemem nie mogę sobie poradzić. Posiadam BMW X3 E83 z 2005r. 2,0 D 150 KM. Auto jest z francji zmieniłem soft na polski i mam mapy polskie zgrane na CD z 2005 r. Te mapy chodzą bez problemu, lecz są już wiekowe i pasuje już zaktualizować je do 2001. Próbuję ściągnąć najnowsze mapy i udaje mi się wszystko ściągnąć z kilku roczników i z kilku portali lecz po zgraniu na DVD /bo wielkość pliku/ nie chce śmigać w aucie. powtarzam próbowałem różne mapy, różne programy nagrywania, na różnych nagrywarkach i przy różnych prędkościach nagrywania, na najlepszych płytach i wyświetla się zawsze komunikat " Niewłaściwy CD/DVD w nawigacji Proszę włożyć odpowiedni CD/DVD " walczę z tym problemem od miesiąca :mad2: CO JEST !!!!!!!!! Skasowałem już chyba 10 płyt !!!!!!!

Może ktoś miał podobny przypadek . PROSZĘ o pomoc

Opublikowano
Dla osób które by chciały jednak mi coś pomóc podaje jeszcze typ navi : SW 4-1/92
Opublikowano
Kolego, masz nawigację typu High (nie Profesional) !!!

Szukaj mapy High 2011.

W E83 mogą być 2 rodzaje nawigacji business i professional, ta druga używa map high.

Oczywiście to nie jest to samo co professional z idrive.

Ponadto, jeżeli czytnik odczytuje CD a nie dvd to problem może być z brudnym, bądź uszkodzonym laserem od DVD.