Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Niecały rok temu kupiłem BMW. Mniej wiecej wszystko ok LPG wbity w dowód czyli ok. Umowe spisałem i pojechałem. Potem się dowiedziałem ze na przeglądzie wymagane są papiery z LPG. Dzwoniłem do gościa to niby szukał a potem mowił że nie ma zgubił.

I tutaj pytania:

Auto przeglądu nie przejdzie na 100% ?

Papier z tego co mi wiadomo można załatwić za około 400zł

W dowodzie rejestracyjnym widać że przegląd był robiony wraz z LPG (lpg jest zamontowane w 2008 roku) czyli gościu miał papiery od LPG ? Czy przegląd u znajomego robił bez papierów? Bo z jego opowiadań wywnioskowałem że on autem jeździł tylko po swojej wiosce.

Czy na papierach od gazu idzie zarobić? że możliwe że przehandlował! Czy raczej w ogolę ich nie miał?

Bo auto kupiłem z gazem i jesli sie okaże że do LPG nie da sie zalatwic papierów to praktycznie kupiłem auto bez gazu pozatym bede musial chyba załatwiać z usunieciem gazu badz załatwianiem paiperów.

I na myśl mi przyszło żeby postraszyć gościa aby oddał część kasy za LPG bo jesli nie to każe skontrolować czy poprzedni przegląd był legalny. Bo jeśli nie był legalny to moge gościoa udupić i wtedy będzie musiał oddać to na czym mnie wyje...

Dobrze myślę ?

Opublikowano
jak sprzedałem auto to zapomniałem dać papiery od gazu ... nowy właściciel zorientował się jak chciał auto przerejestrować , znalazłem je i dostarczyłem mu je ... gość pewnie ma i ściemnia , albo faktycznie zgubił ... niech poda Ci gdzie montował gaz , powinni dać Ci duplikat faktury za free , oraz pomóc załatwić duplikat homologacji na zbiornik . Ja też zgubiłem jakiś papierek od gazu i kosztowało mnie to około 100 zł, nie pamiętam dokładnie ile , ale raczej nie duża kwota to była.
Kamil
Opublikowano
Jakis czas temu jak byłem u gazownika to mowil ze sie da załatwić papiery za kase. ALe powiedział okolo 400zł za tą właśnie homologacje. Moze to jakiś żyd że tyle liczy:) No ale zadzwonie żeby dał nr telefonu do tej firmy bo auto kupiłem 60 km od domu :)
  • 5 miesięcy temu...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Papiery załatwiłem. Po telefonicznym skonsultowaniu się z producentem butli posyłałem e-mailem, dane z butli. No i przy odbiorze listu z homologacją 70zł zapłaciłem. Od instalacji LPG nie załatwiałem papierów bo wszędzie słyszałem że tylko homologacja z butli jest potrzebna, nawet na przeglądzie. Ale na innej stacji diagnostycznej gość mówił że od instalacji też musi być papier. Więc pojechałem na przegląd tam gdzie mówili że wystarczą papiery tylko z butli i sprawa załatwiona :)
  • 11 miesięcy temu...