Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie,

Mam problem... Rozkodowała mi się lewa szyba i przy otwieraniu drzwi szyba nie opuszcza się o te 2cm, przez co przy zamykaniu nie wskakuję mi szyba w uszczelkę. Pomożecie ?

Pozdrawiam

http://images.spritmonitor.de/773563.png
Opublikowano

pomożemy. szyba w dół do końca, odczekać kilka sekund (sychać pstryk małe), potem do końca w górę i znów czekać na pstryk i po chwili szyba sama zjedzie te kilka mm w dół do właściwej pozycji. wsio :) ja ten myk mam dość często w zimie, niestety.

a stałe pomóc może najlepej ASO z updatem oprogramowania

Opublikowano

Cześć tak jak kolega naposał tak zakodujesz szybę .

Natomiast ja miałem problem po wypięciu modułu light że nie mogłem zakodować szyb :( ale po jakimś czasie 2 godzin się udało :d

• 2 lata później...
Opublikowano

Mam problem z domykaniem szyb. Sprawa dotyczy tylko chłodnych dni. Podobnie jak w postach powyżej.

Jest jakiś sposób na pozbycie się tego wkurzającego feleru?

Resetowanie zimą obmarzniętych szyb, to mało eleganckie rozwiązanie... .

Może namiary na kogoś, kto Wam skutecznie pomógł?

ASO nic nie wie o wymianie oprogramowania (polecane na zachodnich forach), mongolskie teorie o zamarzających elementach też nie mają miejsca ( problem jest również przy plusowych temperaturach).

Temat zanikł, więc może macie koledzy jakieś rozwiązanie? Zima znowu idzie.... :)