Skocz do zawartości

BMW e-36 325 TDS zaryglowane tylnie drzwi nie działa central

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich. Potrzebuję pilnie pomocy. Mam e36 325 TDS Sedan z 1994r i zaryglowało mi tylnie drzwi prawe i lewe przestał działać centralny zamek miał ktos może taki sam przypadek ? podpiełem drugi sterownik comfortu i nic się nie zmieniło oprócz tego że migały awaryjne i kontrolka przy biegach. Może macie w Koszalinie kogoś dobrego co się tym zajmuje ? Z góry bardzo dziękuję za wszelkie informacje. Pozdrawiam
Opublikowano
Zamykałeś kluczykiem? W drzwiach kierowcy możesz mieć funkcję double locking - kluczyk przeręcamy w prawo aż osiągnie położenie poziome (normalnie zamykamy na 45 stopniach od pionu). Zamyka ta funkcja wszystkie zamki na amen. Można otworzyć to tylko kluczem master (ale kto by go miał?). Mnie się udało tego pozbyć poprzez odpięcie akumulatora. Warto spróbować.
Opublikowano
Tak naprawde to tylko jeden sposób: odłączenie akumulatora. Nie próbuj włączać double lock'a, bo może być jeszcze gorzej, jeżeli masz tą funkcję. Być może to nie to jest przyczyną problemu a przekręcenie kluczyka o 90 stopni w prawo jeszcze Ci dołoży problemów.A tak w ogóle to Bentley manual przestrzega, żeby tego nie próbować z pasażerami w środku. U mnie drzwi kierowcy nie zostały tak całkiem zablokowane, bo coś wariują, ale i tak od środka ich się otworzyć nie dało. Tylko kuczykiem z zewnątrz.