Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam . Szukam samochodu i już nie wiem , jaka jest różnica spalania w mieście i trasie przy spokojnej jeździe 530d i 535d

Który motor jest trwalszy ?? ( wiem że w 530d kolektor klapki , a 535 d dwa turbo hm:)) na awarie

. Co sądzicie o tych 530d i 535d , musi być w m-pakiecie:) wiadomo czemu:))

535d

http://otomoto.pl/bmw-535-m-pakiet-C15640436.html

530d

http://otomoto.pl/bmw-530-m-pakiet-bezowe-skory-C16173210.html

czekam na opinie i pomoc

POZDRAWIAM

Opublikowano

wiecej jest 530d-wiec bedzie wiecej aut z usterka...

silniki praktycznie te same w obu autach- z tym ze w 535 sa dwie turbiny, wiec potencjalnie 2x wiecej klopotow;

wszystko tak naprawde zalezy od konkretnego samochodu; bedzie ciezko uslyszec jednoznaczna odpowiedz.

pozdrawiam Konrad
Opublikowano
czy bmw 535d to ma ten sam silnik co 530 tylko osprzęt dwa turbo i dlatego to oznaczie 535d bmw stosuje ???
Opublikowano

Cześć

Tak kolego silniki są te same od 525d do 535d różnią się tylko oprogramowaniem oraz że w535d są dwie turbiny.Co do awaryjności mnie padło jedynie sprzęgło przy 200tyś,poza tym wymianiałem świece żarowe i materiały eksploatacyjne.Tzn tarcze hamulcowe,klocki i płyny.Co do spalania to na moja jazdę auto mieści się w 10 litrach cykl mieszany.Jeśli coś więcej cię interesuje pisz na pw.Pozdrawiam

Opublikowano
Cześć

Tak kolego silniki są te same od 525d do 535d różnią się tylko oprogramowaniem oraz że w535d są dwie turbiny.Co do awaryjności mnie padło jedynie sprzęgło przy 200tyś,poza tym wymianiałem świece żarowe i materiały eksploatacyjne.Tzn tarcze hamulcowe,klocki i płyny.Co do spalania to na moja jazdę auto mieści się w 10 litrach cykl mieszany.Jeśli coś więcej cię interesuje pisz na pw.Pozdrawiam

dodac nalezy ze nowe 525d maja silnik 3 litry;

535 i 530 maja silniki 3.0

starsze wersje (nie pamietam do kiedy byly produkowane) maja silnik 2500...

pzd K.

pozdrawiam Konrad