Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam od kilku dni mały problem z nawigacją, która wskazuje złe położenie samochodu - a mianowicie na mapie pokazuje jakbym był w miejscu oddalonym o około 15 km od miejsca w którym faktycznie się znajduje. Dlatego też jak ustawiam adres to co chwile się gubi, próbuje odnaleźć drogę ale ciągle nic z tego nie wychodzi. Mam wrażenie, że wcześniej "znaczek" nawigacjii pokazywał więcej kuli ziemskiej niż obecnie (ale mogę się mylić). Od kilku dni jest dość dużo chmur i może to jest kłopotem, choć przyznam szczerze iż wcześniej nie miałem tego problemu. Ostatnio rozładował mi się dwukrotnie akumulator - miałem problemu z radiem, ale już się uporałem i radio działa OK tylko NAVI się nie spisuje. Przy kłopotach z radiem rozbierałem wszystko co związane z nagłośnieniem w bagażniku ale sprawdzałem wtedy NAVI i działało. Czy ktoś ma jakiś pomysł gdzie można szukać przyczyny? Gdzie znajduje się "czujnik" nawigacji? Pozdrawiam.

Opublikowano

spróbuj odłączyć zasilanie od navi. zrestartujesz ją w ten sposób. u mnie w e65 przy podobnych objawach pomogło. Po restarcie odczekaj z 5min az samochod znajdzie satelitki.

przyczyn moze byc wiele, ale warto wyeliminowac te najlatwiejsze