Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Dzisiaj wymieniłem gume od przepływomierza na nową w mojej 325i M50B25 bo miałem od 2 litrówki i była wsadzona w przepływomierz zamiast na niego. Teraz jest wszystko ładnie osadzone, filtr powietrza oryginalny, wszystko ładnie poskręcałem... Ale mam problem z wkręcaniem się na obroty... Wcześniej na suchej drodze powiedzmy na dwójce czy trójce do odcięcia szybko szedł, zbierał się, a teraz ma muła jakiegoś, nie takiego fest ale powoli się wkręca do granic 7 tys. Jakby nie chciał jechać... Dodam że odczepiałem przepływke i kostke wypinałem z niego, może trzeba resetować kompa? Jak myślicie co to może być? Dodam że falują mi też obroty :/

Pozdrawiam,

Maks

Opublikowano

-sonda lambda ;

-pompka paliwa

- filtr paliwa

- regulator cisnienia paliwa na listwie wtryskowej.

wiecej?

powie ci komputer,

Opublikowano
Kolego nie jesteś w temacie chyba bo ja już dawno pisałem na forum co i jak, co powymieniałem itp. Ale zacznę od początku, byłem na kompie i pokazał błąd sondy. Wymieniłem na nową oryginalną Boscha i dalej to samo. Gume od przepływki też wymieniłem bo była lipna, wymieniłem filtr powietrza itp. Ale zauważyłem jedno, że pompka paliwa strasznie wyje, jej nie powinno być raczej słychać a słyszę ją normalnie jak jadę. Czy to normalne? Jak pompka paliwa jest uszkodzona to może też więcej palić?

Pozdrawiam,

Maks

Opublikowano
Kolego nie jesteś w temacie chyba bo ja już dawno pisałem na forum co i jak, co powymieniałem itp. Ale zacznę od początku, byłem na kompie i pokazał błąd sondy. Wymieniłem na nową oryginalną Boscha i dalej to samo. Gume od przepływki też wymieniłem bo była lipna, wymieniłem filtr powietrza itp. Ale zauważyłem jedno, że pompka paliwa strasznie wyje, jej nie powinno być raczej słychać a słyszę ją normalnie jak jadę. Czy to normalne? Jak pompka paliwa jest uszkodzona to może też więcej palić?

przepływomierz i strerownik masz bosha czy simensa ?

jak słyszysz pompke podczas jazdy to dziwe według mnie

orginalna pompke masz ? może ktoś wstawił wczesniej taką za 9 dych z allegro ? z tego co słyszałem to one głosno pracują

Opublikowano
Mam wszystko Boscha, komputer silnika itp. Oryginalną pompke, ale raz ją słychac a raz nie... moze to zapchany filtr paliwa?

Pozdrawiam,

Maks