Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Oglądałem wczoraj bmw jak w temacie, sprzedawca ( handlarz ) twierdzi, że przy jeździe słychac stuki na tylnim wale, twierdzi też, że to norma w tylno napędowych autkach. Twierdzi też, że owa częśc kosztuje 100-120 zł. Osobiście usłyszałem raz takie stukniecie, delikatne przy przyspieszaniu. Faktycznie to jakaś pierdołka, że tak powiem może byc czy coś grubego się sypie ?

Opublikowano

jak przy zmianie biegów przeważnie podczas z 1 na 2 takie puknięcie to tak, winny jest łącznik gumowy

http://allegro.pl/lacznik-walu-lemforder-tlumik-bmw-3-e36-e46-e39-i1414347432.html

chociaż winą może być jakaś tuleja w tylnym zawieszeniu też może być tak słychać, a w najgorszym wypadku może wyrywać się mocowanie wózka, kumpel tak miał, że jak depnął mocno to coś potrafiło stuknąć i w końcu się wyrwało. Najbezpieczniej będzie jak wjedziesz na szarpaki i zobaczą gdzie jest luz. Jak to się mówi koszt niewielki radość przeogromna :)

Opublikowano
Witam!

Oglądałem wczoraj bmw jak w temacie, sprzedawca ( handlarz ) twierdzi, że przy jeździe słychac stuki na tylnim wale, twierdzi też, że to norma w tylno napędowych autkach. Twierdzi też, że owa częśc kosztuje 100-120 zł. Osobiście usłyszałem raz takie stukniecie, delikatne przy przyspieszaniu. Faktycznie to jakaś pierdołka, że tak powiem może byc czy coś grubego się sypie ?

Wez ze soba kogos kto sie zna bo to podstawa, on oceni i bedzie wiedzial jaki jest stan ogolny auta, najlepiej tez jedzcie na kanal albo podnosik zeby zobaczyc co siedzie od spodu ;) Kiedys zima, kupowalem obnizobego golfa, nie chcialo mi sie zajrzec pod auto (nawet wtedy o tym nie myslalem, moj drugi samochod i kupowalem go sam) latem doslownie urwal mi sie silnik, ktos go od spodu na druty przyj**al. Majster magik... To tak ku przestrodze. Powodzenia w zakupie. Pozdrawiam. P.S w mojej poprzedniej e46 mialem ten sam problem, do trzeciego biegu tak stukniecie pojedyncze slyszalem. I przy dojechaniu do swiatel, jak wrzucalem pierwszy bieg tez slychac bylo delikatne stukniecie, u mnie okazalo sie ze to tylko guma na wale :)

Opublikowano
leć, leć tylko uważaj na drzewa i mgłę :D i pochwal się koniecznie. To stukanie to standard :)