Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
o jaki automat Ci chodzi???? jesli o skrzynie ,, to normalne ze sie wymienia a nawet to bardzo wazne,jesli nie wymieniasz albo jest malo to taka skrzynia dlugo nie pociagnie
Opublikowano
TAK CHODZI MI O SKRZYNIE BO W KSIAZCE BMW WYCZYTALEM ZE SIE NIE ZMIENIA STAD MOJE PYTANIE

Kurcze puść skan ze strony gdzie napisali że się nie zmienia.

Co do oleju to najlepiej zciągnąć z serwisu BMW wraz z filtrem. Najlepiej podjedź do jakiegoś warsztatu który serwisuje automaty i tam poproś że chcesz orginalny olej i filtr. Jak pożądny serwis nie powinno być problemu. Nawet w takiej małej miejscowości jak moja serwis sprowadził orginalny olej i filtr (trochę kosztuje ale myśle że warto filtr + 6l oleju ok 600-700zł) Ja w mojej M60 4.0V8 wymieniam co 60 tyś km.

Opublikowano
Chlopaki teoretycznie Oleju sie nie wymienia, tak Twierdzi BMW ,potwierdzam to. Ale w praktyce sie wymienia :D . Jesli wymieniasz olej to wymien tez filtr , oleju kup ok 6-7 litrow. Ja lalem Dextron III i chodzilo bdb. Zobacz jaka masz tabliczke czarna czy zielona
Opublikowano

Robilem to przy poprzednim aucie dokladnie nie pamietam , przy wyjeciu calej skrzyni wtedy zalewasz jakos ok 12l , jesli tylko spuscisz przez korek to kup 7l powinno starczyc. Ceny ? Jezeli masz gdzies jakies zniszki to nie wyjdzie zle ceny detaliczne to filtr ok 110-130zl a olej zalerzy od firmy 26-35 zl za litr.

ps.W ASO np.kasuja 80zl za litr :D

Opublikowano
Przecież kolega napisał, że to jest skrzynia do TDSa, a to znaczy, że to 5HP18, czyli można nalać zwykłego ATFa i przy wymianie wchodzi 3-3,5 litra...