Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam niedawno zakupilem e36 m40 z lpg niestety jak zimna gasla jak ciepla falowala na obrotach. Od poczatku domyslalem sie ze to przeplywomierz wymienilem, nie gasnie za to trzyma wysokie obroty na zimnym 1500 do 2000 na cieplym silniku 1000 - 1200. Kreci max do 4500 na benzynie, potrafi strzelic z wydechu ogniem, na gazie do 4000 strasznie mulac sie wchodzi na te obroty jak i z nich spada, wiec przeczyscilem krokowca posprawdzalem wezyki i caly dolot, zero lewizny, dalej to samo/stawialem juz na walek i hydraulike/. Przypadkowo spadl mi wezyk łaczacy krokowiec i gume od przeplywomierza silnik nie trzyma obrotow gasnie, ale za to jest jak igla wkreca sie ponad 5000 zwawo reaguje na pedal gazu i zachowuje sie jak nie ten silnik po podlaczeniu zas łapie mula. Krokowiec formalnie jest sprawny ale i jego tez zmienie. Byc moze ktos mial juz podobny problem?chce sie upewnic co z czym i jak? Z gory dzieki za podpowiedzi.
Opublikowano
Witam powiem tak te objawy twojego nowego przepływomierza to raczej wskazują jakby całkiem nie działał bo w poprzednim moim aucie, które sprzedałem koledze ostatnio były podobne objawy i właśnie, jak przepływkę odłączyłem to wchodził na te 1500 na ciepłym i też nie chciało jechać z podłączony, a z odłączonym już normalnie szedł tylko obroty dolne stały tak jak wcześniej pisałem. więc jak masz możliwość to zamień na chwilę z kimś, kto ma podobny motorek przepływkę, która będzie na 100 % sprawna. Jak ci się uda podmienić i dalej będzie to samo to pisz będziemy myśleć dalej. Jeżeli chodzi o krokowy to po prostu wstaw jakiś register albo coś żeby nie łapało powietrza nawet zaślep jak nie masz czym połączyć rurek i zobacz po prostu czy się rusza jak tak to znaczy że jest sprawny.