Skocz do zawartości

320d - mechanizm podnoszenia szyb

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Kiedy kupiłem moją bejce to szyba od kierowcy bardzo wolno się ponosiła. Zaczęła mi to przeszkadzać do tego stopnia że postanowiłem rozebrać drzwi i sprawdzić o co chodzi. Otóż okazało się że problem tkwi w małej plastikowej kostce w której wyłamał się taki zaczep który podtrzymuje linkę od szyba i linka nie chodzi w swoim wyznaczonym miejscu przywiązałem to opaską plastikową i było lepiej niż na początku ale teraz ta opaska chyba pękła albo się zsunęła i praktycznie gdy opuszczę szybę do końca to jest bardzo małe prawdopodobieństwo że ją podniosę bez użycia rąk. W takim aucie musi wszystko działać na tip-top co nie :8) dlatego też mam pytanie jak mam szukać tej części np na allegro albo lepiej gdybyście mogli mi podać adres jakiejś firmy która zajmuję się właśnie takim sprzętem. Jestem z Kępna i w mojej okolicy nie ma żadnego takiego zakładu który zajmuje się typowo takimi rzeczami. Może być to np Ostrów

Wlkp. albo Ostrzeszów dalsze miejscowości nie bardzo bo zwyczajnie nie opłaca się jechać daleko żeby to naprawić.

Z góry dzięki za każdą pomoc