Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wiem ze podobne tematy ale ale w kazdym widze inne dane wiec przepraszam ze zakladam topic ale prosilbym o dokladne sprecyzowanie jak w punktach.

1.Jaki kolor najklejki to jaki olej?

2.Ile oleju wchodzi do skrzyni 323i e36 96r?

3.Gdy nie bedzie naklejki to jaki olej jest pomaranczowy/wodnisty a jaki ciemny i gesty? (kupilbym 2 bo ostatnio mam duzo pracy i malo czasu na 2 rundki.(sa 2 atf i mtf do skrzyni tak?)

5.Myśle o firmie valvoline polecacie?

6.Jeśli mam brac atfa to jaka klase lepkosci polecacie??

7.Ewentualnie jakie i ile L oleju mam kupić zeby w serwisie mi odpowiednio dobrali?

8.Czy w serwisie nie bedzie problemem dobrac przez nich olej po kolorze?

Opublikowano
Tak jaki kolor tabliczki na skrzyni taki olej. Zobacz jaki kolor i jedź do serwisu bo i tak tam musisz kupić olej bo masz pewność że zalejesz właściwy. Powiedz im jaki że masz E36 323i, skrzynia jaka manualna czy automat i jaka tabliczka jest. Oni Ci na wszystkie te pytania odpowiedzą i sprzedadzą właściwy olej.

Pozdrawiam,

Maks

Opublikowano
Ja mam 320 i wszyscy mi mowili ze do mojej skrzyni idzie olej czerwony ATF (mam skzynie manualną), a sie okazalo ze mialem i zalalem MTF. Na naklejce na skrzyni przynajmniej u mnie bylo duzymi literami napisane MTF.
Opublikowano

Sprawdź po vin jaką masz skrzynię i z jaką nalepką w realoem. Wtedy Ci powiem, jaki olej się tam zalewa.

To nie jest dział na takie tematy więc przenoszę.

Pozdrawiam

Przeczytaj moje artykuły:

Test 530d F10, przekrojowy o E30 i E36

http://img40.imageshack.us/img40/1371/renoma.jpg

http://images.spritmonitor.de/310241.png