Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam,mam mały proglem ze swoim 520,otóż podczas montażu instalacji gazowej w niej w warsztacie powiedzieli mi że silnik pracuje w jakimś dziwnym trybie ,ze czas otwarcia wtryskiwaczy benzynowych jest stanowczo za krótki że powinny się otwierać o kilka milisekund dłużej i przez to silnik delikatnie wibruje na wolnych obrotach,świece są okopcone i prawdopodobnie więcej pali.Również wyszedł mi błąd czujnika wału korbowego,po wymianie niema tego błędu ale jest jeszcze czujnik położenia wałka rozrządu czy to on może mieć wpływ na taką pracę.Potrzebuje jakiegoś specjalisty który by coś poradził albo to dobrze zdjagnozował,dodam ze mieszkam w zamościu woj. lubelskie
Opublikowano

Jeśli czujnik wałka rozrządu jest uszkodzony to czasy wtrysku bedą sporo krótsze.Będą dochodzić do 10ms a powinny gdzieś do 17ms.

Nie musi nawet być błędu czujnika ale jak tak się auto zachowuje to jego wina.Zdiagnozowali słusznie.

Opublikowano
Właśnie jakoś tak mi mówił koleś ze powinno być ok 16-17ms ten czas ale nie powiedział ze to na pewno wina tego czujnika,tylko stwierdził że jest uszkodzony ale jak tak to mus zamówić ten czujnik.Wielkie dzięki za podpowiedz,pozdrawiam