Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam pytanie głównie do posiadaczy tego silnika. Jakie jest spalanie benzyny, a może ktoś ma w gazie to też mnie interesuje. Jak jest z dynamicznością tego silnika? To trochę mały silnik jak na taką bude i zastanawiam się jak jest np. przy wyprzedzaniu. z góry dziękuję za pomocne wypowiedzi.
Opublikowano
W miescie zima nie wzial mi jeszcze wiecej jak 12l.Trasa np 600km z tego polowa to autostrada (prawie ciagle fole pole),a potem normalne drogi,gdzie pocisnac nie mozna sredio 9.7l.Podczas wyprzedzania niestety trzeba redukowac biegi,aha u mnie klima chodzi wlasciwie non stop .Osobiscie zyczyl bym sobie wiecej mocy w tym aucie ,ale trafilem swoja za bardo dobre pieniadze w pieknym stanie dlatego sie skusilem na 520i.Jak do tej pory nie mialem jakis awarii,fakt ze ma maly przebieg.reasumujac jak dla mnie moze byc i tak nie jezdze autami dluzej niz 3 lata wiec.... :D
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
a filtr cząstek stałych jest tylko w dieselach czy i w benzynie też ?

Tylko diesle.

Opublikowano

Również przyłączam się do pytań o silniki e60.

Napiszcie mi proszę czy dużo więcej pali 2.5B?

Czy można do 2.2B i 2.5B założyc gaz, który będzie się dobrze spisywał?