Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam bmw 330i rok 2000 w manualu E46 w najbliższym czasie będę zakładał instalacje gazową moje pytanie brzmi:

zdecydowałem się na gaz landi renzo (myślę że to najlepszy system - proszę o opinie) w mojej miejscowości oferują ją za 4500 zł jak wam się wydaję czy to jest cena w miarę ok za tą instalacje do tego silnika? Po drugie chciałbym zapytać jakie wtryski i jaki reduktor polecacie żeby wszystko grało jak najlepiej?

Z góry dziekuję

pozdrawiam

Opublikowano

Skoro montujesz Landi Renzo to zapewne Omegas.Wtedy masz standardowo wtryski Med i reduktor Landi czyli wszystko Landi i tak ma być.

Cena 4500 jest taka średnia rynkowa jak za 6cyl.Kolega będzie teraz zakładał do A6 V6 i umówił się na 3700.

Instalacja bardzo dobra.Zwróć uwagę jaki reduktor będą zakładać.Najlepiej IG1 Super Magg.

No i nie wiem czy cię informowali że wtryski są głośne :D .

Opublikowano
czlowieku daj sobie spokój z gazem to śmierć dla tego motoru. gaz to najwieksze dziadostwo jakie moze byc. skoro stac na 330i to nie wieze ze na benzyne cie nie stac
Opublikowano

@czarek007 - czy ktoś Cię pytał o zdanie? To jego samochód i jego wola. To forum nie lubi lobby anty-gazowego. Tania jazda to super sprawa przy dzisiejszych cenach paliw. Takie wypowiedzi karane są ostrzeżeniami. Tym razem obejdzie się bez.

Pozostałych użytkowników proszę o nie odnoszenie się do posta bezpośrednio nad moim.

Pozdrawiam

Przeczytaj moje artykuły:

Test 530d F10, przekrojowy o E30 i E36

http://img40.imageshack.us/img40/1371/renoma.jpg

http://images.spritmonitor.de/310241.png