Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Na początku Się przywitam wiec Cześć

moje BMW Świeżo Sprowadzone :arrow: http://www.facebook.com/photo.php?fbid=116293948442192&set=a.116293935108860.18775.100001847621284 i jak ??

z Niemiec .. 316i silnik czysty zrobione zostało już ok. 1000 km nie ma śladów wycieków itp .

Podwozie suche wszystkie gumy w dobrym stanie wiadomo po niemieckich Drogach eksploatowane ..

lecz jest mały problem .. problem wzrasta wraz z Prędkością .. :cry2:

ruszanie i jazda do 60 km/h jest bez problemowa sama radość z jazdy .. lecz od 70 km/h zaczyna ją dziwnie trząść tak jak by z tyłu . lecz po 110-120 km/h :mad2: to ustaje i jest ok złe wyważenie kół Odpada gdyż zostało sprawdzone w dwóch różnych wulkanizacjach .. co to może być :?: łożysko :?: niby nie huczy ani nic z tych rzeczy ... miał ktoś podobny problem :?:

prosił bym o jakieś rady co sprawdzić bądź wymienić .. :cry2:

Edytowane przez susu
Opublikowano
Może koła nie są wyważone, przejedź się i sprawdź też (ustaw) geometrie.

Bizon napisałem że koła odpadają w ogóle bo były sprawdzane w dwóch różnych stacjach i jest ok

Opublikowano

wjedź do kanału i popatrz pod auto... zajrzyj w tunelu środkowym idzie schowany wał napędowy spróbuj nim poruszać i spoglądaj na elementy:

krzyżaki ruchy obrotowe wałem będą mieć luz->wymiana , podpora ruchy góra dół i szarpanie na boki. jak będzie guma strasznie sparciała , luzy etc to nadaje sie do wymiany. sprawdź również łącznik elastyczny wału. zaraz koło skrzynki biegów być może się rozleciał...