Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam... dziś podpiełem moje e46 pod kompa i było małe zdziwienie :shock: .... błędów a błedów... a mianowice takie nr 35,62,120,123,133... :cry: błędy odczytywane w programie INPA... czy ktos na forum miał błędy o takich nr?? prosze o pomoc w zinterpretowaniu tych błędów... jak bedzie trzeba wrzuce fotki z opisami mzoe ktos z was rozszyfruje...
Opublikowano

35-wtrysk powietrza wtórnego,uszkodzenie pompy elektr.

133-brak połączeń ASC3

123-termostat

tyle znalazłem,luzne tłumaczenie,a te błędy to nie znalazłeś przypadkiem w shadow memory?jeśli tak,to daj se z nimi spokój,ale termostat bym wymienił

Opublikowano

dzięki za podpowiedz z tymi błędami bede wiedzial mniej wiecej co robić... jeszcze ten jeden bład 62-Activate solenoid vavle secundary air

jeżeli mozecie pomóżcie z rozszyfrowaniem tego...

Opublikowano
chodzi o zawór powietrza wtórnego,to daje dodatkowe powietrze do spalin(w skrócie),ogólnie chodzi tylko o czystość spalin,po odpaleniu zimnego silnika,znajduje sie to po prawej stronie silnika(od str.pasażera),tak jakby za vanosem,-nieszkodliwa awaria