Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
założyłem kartę startową z ery wyświetla mi że jest zasięg ale nie idzie nigdzie zadzwonić nawet pod 112 włożyłem z play nie ma zasięgu przy obu kartach jak wsadzę pisze nicht standard karty wsadzałem do bagażnika pod słuchawką nie działają pytanko czy próbować inne startery, na słuchawce mruga cały czas czerwone kółko przekreślone kreską co to może być ,czy ktoś też miał zasięg a nie szło zadzwonić
Opublikowano
u mnie tez nie chodziły pod sluchawka , ale włozylem do bagaznika karte plusa i smiga, bo pod słuchawka chodza tylko starszego typu karty czyli z innym rodzajem czipu, ale w bagazniku powinno czytac wszystko,,,,,
Opublikowano
ajesli masz telefon w zasiegu to powinna ci swiecic kontrolka obok bc na zielono ,, bo nieraz jest tak ze na bc w menu pokazuje zasieg ale jest zbyt słaby i nie zadzwonisz..... a u Ciebie swieci na zielono ta dioda kolo bc?>???
Opublikowano
mruga pomarańczowa a kiedy wybieram numer naciskam słuchawkę to zapala się zielona ale po chwili tak jakby rozłącza i gaśnie i nic się nie dzieje ale dlaczego jest zasięg a nie da rady zadzwonić no i ta kontrolka na słuchawce na czerwono mruga
Opublikowano
tam koło bc są trzy miejsca na kontrolki górna pomarańczowa środkowa nie świeci dolna zapala się jak wciskam słuchawkę jak dzwoni niby
Opublikowano
dzwoniłem na ten numer jest poza zasięgiem więc coś jednak jest nie tak
Opublikowano
a tam gdzie aktualnie stoi auto jest dobry zasieg w tej sieci np na komorce??? ale z tego co ty piszesz to nie masz zasiegu ,,, jak bys mial to na telefonie nie powinna swiecic czerwona przekreslona kontrolka a kolo bc tez powinno swiecic na zielono
Opublikowano
a karte masz wlozona w modem w bagazniku , czy pod słuchawka??? najlepiej sprawdzac w bagazniku bo tam powinien czytac wszystkie, a nie masz starszej karty czip poznasz ja po czipie sa wieksze styki niz na tych nowszych, łatwo rozpoznac i jak bys miał taka starsz to wtedy pod słuchawke i sprawdzac bo tam tylko czyta te starsze,,, a moze w bagazniku modem masz uszkodzony lub cos nie gra
Opublikowano
nie mam starej karty wiem o co chodzi mam w bagażniku wsadzone zobaczymy inne startery
Opublikowano
wysłałem dwie wiadomości nie widać ich na forum
Opublikowano
patrzyłem w instrukcje jak zobaczyć zasięg i pokazuje na wyświetlaczu ful ale nie świeci na zielono ciekawe
Opublikowano
jak by w bagazniku maiało chodzic to powinno chodzic na kazdej karcie, najlepiej załatw stary typ karty włoz pod telefon i wtedy sprawa jasna
Opublikowano
a dobra strona wkładasz karte,bo kolega tez tak mial i okazało sie ze karte wkładal odwrrotnie i na zadnej nie chodziło:)::):
Opublikowano
na pewno dobrą posłuchajcie jest zasięg bo mam na wyświetlaczu pokazuje ful wkładam inna to nie ma tą starą kartę załatwię i się zobaczy albo walnięte coś będzie
Opublikowano
witam więc tak wsadziłem starą kartę z popa ze starym czipem i dalej nic wsadziłem starą z ery przestała mrugać czerwona dioda ale nie idzie zadzwonić dalej na słuchawce wyświetla się 260-02 a jak wsadzam z popa to 260-03 co to oznacza
Opublikowano
to znaczy ze wczytuje karte i zasieg tez masz, bo 2602 to tak zwany kod sieci ery a 2603 popa, czyli czyta poprawnie , cos masz uszkodzone lub odpiete ale coooo.... trudno powiedziec, wiem ze w sluchawce tez mozna wejsc w menu i tam jest dosc duzo opcji , bo kiedys sie sam tym bawilem, ale nie wiem czy moglo by byc cos przestawione ze blokuje wychodzace,,, czy wogole jest tam taka funkcja ,,, a na ten wsadzony nr w aucie tez sie nie dodzwonisz ,,, dzwoni tel czy nic????/
Opublikowano
nie idzie się dodzwonić na pewno nie świeci się na panelu czerwona coś musi być zablokowane na 112 nie daje sygnału a można zadzwonić na 112 bez karty według instrukcji nie mam już pomysłu co może być