Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich

mój problem polega na tym ,że gdy odpalę bete to praktycznie od razu gaśnie jak nie dam gazu i wskaźnik od spalanie chowie się po drugiej stronie :shock: tak ze jest ponad 30l spalania momentowego.Próbowałem już coś z tym grzebać i bez rezultatu wiem tylko jedno że jak odepnę wtyczkę od przepływomierza to chodzi mniej więcej równo tylko że sprawdzałem na drugiej przepływce sprawnej i jest tak samo.

Proszę was o jakąś podpowiedź co to mogło się porobić :wink:

Opublikowano

Ja mam jedną zepsutą przepływkę i jak ją podłączam to są może 2-3 zafalowania i silnik spada z obrotów gasnąc, po ponownym odpaleniu również.

Bez przepływki komputer przechodzi w tryb awaryjny i chodzi.

tel. 514.99.46.99
Opublikowano
Ja mam zepsutą przepływke tzn. tak podejrzewam bo po jej odpięciu nie ma żadnych zmian ale silnik nie gaśnie troszke nie równo chodzi obroty czasem falują ale nigdy nie zgasł...

Może to wina pompy paliwa?

Jak chcesz wyeliminować pompę to możesz podjechać do mnie (90km) mam nową z całym osprzętem i możesz to sprawdzić. Czujniki przepływki też posiadam więc można szybko znaleźć przyczynę.

tel. 514.99.46.99
  • 2 tygodnie później...