Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

no właśnie co z podświetleniem przycisków?

jak mamy tylko podgrzewanie foteli to można dać nowy klimatronic z LCI z podgrzewaniem;

jak dla mnie również ciekawa opcja, w poprzedniej e90 miałem professional i powiem szczerze nie powala...chyba nikt nie obsługuje klimy przez navi, dużo szybciej i prościej zrobić to na panelu klimy, następnie radio - jak nie mamy nowszej wersji z przyciskami to kręcenie idrivem by ustawić stację jak dla mnie przypomina safarii5...nawigacja również nie powala...lepiej działają jakieś aftermarketowe garminy/tom-tomy...to moje 0,03 pln o CCC, bo CIC jest dużo fajniejszy, ale również cholernie absorbujący, jak dla mnie dużym minusem jeśli chodzi o jazdę nocą to umiejscowienie ori navi, ja musiałem ściemniać na maksa by mnie nie rozpraszała;

jedyna funkcja której mi brakuje to wizualizacja PDC, ale z pikaniem też można żyć:)

no są jeszcze bajery serwisowe itp. którymi człowiek bawi się przez miesiąc od zakupu:) na pewno przy zmianie auta nie było dla mnie priorytetem by miała ori navi;

teraz przemyślę dołożenie tego ustrojstwa, chociaż jakieś 2 tygodnie temu zakupiłem BMW portable plus ( czyli garmin 3760 ) i zastanawiam się czy montować czy spróbować z dynavinem...

było:

e46 328 Ci

e46 320D

e90 330i

e92 330i

Opublikowano
jako ciekawostkę dodam że produkują też elementy do zastąpienia oryginalnej navi zabudowanej w desce rozdzielczej lub można też użyć nakładki na deskę rozdzielczą
Opublikowano
A macie jakiegoś magika co by CCC wymienił na CIC? Jeden kolega z forum zaśpiewał 10 tys netto, więc lekko osłabłem. Jakie to koszty realnie trzeba planowac?

Hehe, zmiana CCC na CIC to około 5000pln z wszystkim, minus to za ile uda Ci sie sprzedać swoje CCC Professional.

KuniŚ szczeże mówiąc bo według mnie właśnie umiejscowienie ori Navi i ten drugi garb to połowa auta. Bez niego auto wygląda o klasę niżej - takie jest moje zdanie. Radio jak dla mnie jest ok i nie sprawia problemów, Nawigacja może nie powala ale według mnie z mapami 2011 działa bardzo fajnie, do tego mam już polskie menu + polski lektor i wszystko super gra. Klimatyzacja owszem jakaś pomyłka, natomiast telefon - w końcu można normalnie wertować po książce telefonicznej... PDC - jak dla mnie nie ma różnicy i tak zawsze uzywałem tego na słuch a nie gapiłem się na nic.

Co do męczenia nocą - można monitor wyłączyć całkowicie, w sekundke :wink: Ale mi to nie przeszkadza. A Funkcje serwisowe w OBC też mamy :D

A ten Dynavin trochę china... jeszcze jak ktoś ma tylko podgrzewanie foteli to spoko jak nie musi przenosić tych przycisków tylko kupuje klimatronik z wersji '10, ale te przyciski koło zapalczniki to pełna wioska...

Pozdrawiam :)

http://www.mslab.com.pl

Do sprzedania:

Komplet felg z oponami zimowymi RSC - 17" Wzór Styling V Spoke 236

Nowy zestaw felg do F30 LCI 17" oponami zima i lato

Opublikowano

tylko z tego twojego niemieckiego oryginalnego BMW polowe podzespołów produkowane jest w krajach wschodnich ale firma się tym nie chwali

teraz ważniejsze są dochody więc trzeba ciąć wydatki :lol:

Opublikowano

A co dzisiaj nie jest produkowane w krajach wschodnich? :wink: Prawie wszystko, tylko Kontrole Jakości są diametralnie różne, to jak z iPhonami i SoPhonami, sa prawie identyczne a jednak tak diametralnie różne. Dla BMW podzespoły ( CIC/CCC, monitor, iDrive ) robi Alpine - CCC był produkowany na Węgrzech. CIC-a mogę jutro sprawdzić bo mam jednego jeszcze nie zamontowanego :wink: Ale wątpie aby był robiony w Chinach...

Dla Ciebie JanMens to jest co innego, to towar który sprzedajesz. Czyli to pieniądz dla Ciebie. Niestety produkty tego typu mają trudniej, bo na dzień dobry patrzymy na nie krytycznie i teraz albo się obronią albo nie... W przypadku OEM akcesoriów one mają prościej bo na dzień dobry mają dobra opinie i na ogół je chcemy, chyba że coś jest spaprane...

Do sprzedania:

Opublikowano
Kazdy robi to na co ma ochotę:) dla mnie navi to moze 10% a na pewno nie połowa samochodu, ale jak widać kupujemy samochody z różnych powodów jedni dlatego, że fajnie jeżdżą, inni że fajnie wyglądają a jeszcze inni dla gadżetów;)

było:

e46 328 Ci

e46 320D

e90 330i

e92 330i

Opublikowano
Hehe, źle mnie zrozumiałeś :wink: Ja BMW kupuje głównie dlatego jak ono się prowadzi. Trakcja + przyczepność. Ale wnętrze, design, prestiż itd. nie są dla mnie obojętne... Gadźety, no cóż lubie je, ale chyba jak każdy facet :D

Do sprzedania: