Skocz do zawartości

[320i]luz na feldze......

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

witam,

co jest przyczyna tego, ze kola, ktore zostaly wymienione, tylnie nie maja luzow, a przednie maja luz na piascie trzymaja sie tylko na srubach? zle mi wlozyli felgi? o co chodzi.

Edytowane przez Anonymous
Opublikowano
dziekuje za odpowiedz ale chyba sie zle wyrazilam, felgi maja luz po nalozeniu na pisate z przodu lataja, trzymaja sie tylko na srubach, a z tylu idelanie wpasowaly sie. wiec nie wiem o co chodzi, zle felgi mi zalozyli?
Opublikowano
teraz zalozone sa stalowki, na aluminiowkach nic takiego nie bylo zadnych luzow, ani nalozonych na nie pierscieni centrujacych. teraz takie cos powstalo. moze byc tak ze piasta z przodu jest mniejsza, a z tylu wieksza. a dostalowek sie zakalda pierscienie centrujace? czy mi zle felgi do przodu zalozyli?
Opublikowano
do standardowych nie powinno byc nic takiego powinny bezproblemowo wchodzić. Są proste nie kombinowane? masz to z jednej i drugiej strony i tylko przód?
tel. 514.99.46.99
Opublikowano (edytowane)
tak tylko z przodu z obu stron. tak sa proste. wlasnie nie wiem co sie stalo. nie wiedzialam , ze mozna miec komplikacji z wymiana kol hmm... Edytowane przez Anonymous
Opublikowano
moze felgi jakies wieksze dal z wiekszymi otworami hmmm... nie moge zmierzyc nic bo jest u bacharza, wiec musze poczekac do jutra. nie obieralam takiej opcji, ze takie cos moze byc hmmm....
Opublikowano
Twoje przednie felgi moga byc z innego modelu bmw gdzie jest inny rozmiar otworu centrujacego.Trzeba by sciagnac i zmierzyc,ewentualnie ubiegac sie o zmiane felg
Opublikowano
wystarczy sprawdzic numer et na felgach i porownac jakie sa do danych modeli, takie same problemy mialem do swojego auta jak chcialem kupic stalowki, mialem 3 felgii od serii 3 i jedna do 5 i ona nie pasowala, zapewne te przednie tez sa do innej serii i to jest przyczyna takiego stanu, sprawdz numer et z felgii i napisz to powiem ci czy sa odpowiednie
Opublikowano
dziekuje wam wszystkim za odpowiedzi, jutro sprawdze. pozdrawiam cieplutko
Opublikowano
przyczyna takiego czegos byly zepsute pierscienie dystansujace, zostaly sciagniete. i juz jest cacy :wink: