Skocz do zawartości

320i Problem z zamkiem maski - maska odstaje

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No więc mam taki problem.Niby maska się dobrze trzyma jak ją zamknę ,ale jak już gdzieś jadę i wysiadam to zawsze

prawa strona maski( z widoku kierowcy) odstaję do góry.

Było wszystko dobrze ale po małej stłuczce auto było w serwisie i takie małe kwiatki zostały.Tłumaczyli się tym że to wina tego że teleskop nie trzyma,teskop kupiłem i to samo.A i jeszcze mówili że stara maska miała trochę szpachli na sobie i że dlatego może się nie otwierała.Nie chce mi się tam do nich jeździć ,bo już dużo czasu upłynęło od mojego ostatniego razu i nie wiem czy będą to chcieli teraz robić.Będę wdzięczny za jakieś wskazówki które pomogły by mi się uporać z tą maską.

_______

Poprawiłem tytuł. Zapoznaj się z formatem tytułowania wątków dla tego działu. Następnym razem dostaniesz ostrzeżenie. mattiss

Opublikowano
Witam na masce z przodu na bokach masz dwa bolce które wchodza w zamki.Te bolce maja regulacje musisz miec dwa klucze wykrec bolec zeby bardziej wystawał i po kłopocie 5min roboty :cool2: .Jeden z bolców morze byc luzny nie dokrecony badz za mało wystaje i zamek nie trzyma go tak jak powinien.Tymi bolcami regulujesz tez szpare miedzy maska a przednim pasem.Pozdrawiam :lol:
Opublikowano
Dzięki :) właśnie o taką odpowiedź mi chodziło :) domyślałem się że zamek nie trzyma ,ale nie wiedziałem dlaczego .A to że te bolce można regulować to nie wiedziałem.Dzięki i pozdrawiam :)
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
tak tylko niewiem czy wiesz ale jak go skrecisz to maska sie z jednej strony nie domknie.

Te bolce sa po to rzeby regulowac szpare pomiedzy maska i przednim pasem.Wiec nie mów mi że sie nie domknie :mad2: Jak z jednej strony maska ci odstaje do góry to skrecasz go tak zeby była taka sama szpara jak z drugiej strony :!:

Opublikowano
u mnie bolce sa tylke te dwa metalowe ktore wchodza w zamek w pasie przednim :!:

w każdym e36 tak jest

A little piece of heaven in my hands