Skocz do zawartości

Silnik M30 - jakie koło zamachowe?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Usiłuję od jakiegoś czasu kupić koło zamachowe ze sprzęgłem do silnika M30 2.5L, ale niestety żadne z tych które oglądałem nie podchodzi.

Najbliżej tego co potrzebuje było koło z silnika 2.0L - pasowały wszystkie wymiary poza rozstawem i kształtem zębów ;/

Może ktoś wie czy np. w BMW E28 524TD jest takie samo koło jak w 525 M30 ?

Albo gdzie takiego koła ze sprzęgłem do M30 można jeszcze poszukać.

Beemka zajmuje mi już od dłuższego czasu cały garaż a niestety bez tych części nie chce jeździć ;/

Pozdrawiam :)

neS421

Opublikowano

Niestety musisz szukać dalej.

Z diesla koło zamachowe ze szprzęgłem również nie pasuje - jest to prawie to samo co M20.

Koło do Twojego silnika tylko z M30 2.5 , 2.8 , 3.0 , 3.2 , 3.5 ale wsztstko to są stare modele BMW jak E12, E23, E24, E28 nawet może byc E3, E9

Możesz pokusić się nawet o sprzęgło z E34 i E32 z silnika 3.0 , 3.5 ale koło zmachowe do tych typów to dwumasa i musiałbyś założyć je z kompletnym sprzęgłem.

Opublikowano

Dziekuje za odpowiedz co do tego Diesla, czyli nie musze go jechac ogladac nawet ;/

A czy to koło i sprzęgło z 3.5L napewno pasuje? Tam są podobno jakieś wypustki na kole do zapłonu, ja mam wersje zapłonu bez czujek na kole.

Pozdrawiam

Wojtek