Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Akumulator zawsze odpałał od strzała nawet na mrozie -20st.

Parę dni temu wczasie jazdy DELIKATNIE zaświeciła mi się kontrolka ładowania ale za chwile zgasła.

Taka sytuacja pojawiła się w sumie może ze 3x

Jadę wczoraj, wszystko działa, zatrąbiłem i wyłączyło sie radio, zapaliła mi się kontrolka ABS, za chwile AIR BAG, stopniowo przygasała konsola, aż na końcu zgasły i wyłączyły sie zegary, samochód przejechał jeszcze ok 5-7 km i zgasł.

Przy próbie ponownego odpalenia kontrolki zapalają się natomiast rozrusznik nawet nie drgnie.

Po odpaleniu na kable, wszystko pięknie, przejechałem 10km, zgasiłem, odpaliłem , przejechałem kolejne 5 km.

Dzisiaj rano odpalam, super, wszystko działa, zaświeciła sie DELIKATNIE na momnet kontrolka ładowania, ale zgasła, następnie po ok 8 km znowu zaczęło wszystko przygasać aż znowu fura zdechła..

Dodam że bezpośrenio przed tym jak zaczęło wszystko przygasać, NIE ŚWIECIŁA się kontrolka ładowania..

Opublikowano

Aku masz sprawny ?

Sprawdź ładowanie na odpalonym silniku i napisz ile masz Powinno być 13,5 - 14,4 skoki rzędu 1,01v

Wtedy będzie wiadomo czy kończą się szczotki czy regulator napięcia.

Sprawdź też czy nie masz luźnego paska.

tel. 514.99.46.99