Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam problem z elektroniką w moim x3 2004 rok 3.0d

Co się dzieje ?

Od pewnego czasu nie działa kilka rzeczy a zaczęło się od podświetlania licznika który nie świeci ale po pewnym czasie zaczyna lekko żażyć i nie reaguje na regulacje pokrętła jasno-ciemno ,reszta kontrolek i wskaźników działa oprócz kontrolki migacza który w rzeczywistości działa ale nie w liczniku ?

Oprócz tego

Zawiesza się radio {nie idzie regulować głośności) przestały działać włączniki podgrzewania siedzeń , nieraz po odpaleniu auta czuć że słabo działa wspomaganie , centralny zamek działa raz-poraz ,

Panel klimatronika działa ale też ma pewne zawieszki ??

Proszę o pomoc jeżeli ma ktoś jakąś złotą myśl na te zagadki

Dodam że auto nie było po powodzi itd... i problemy narastaly stopniowo

Opublikowano

może wilgoć? może coś zamokło przecieka?

mam drobny kłopot z tylną klapą, jak pada deszcz lub jest bardzo wilgotne powietrze klapa bagażnika mi się sama otwiera, jak tylko jest sucho objawy ustępują

• 10 lat później...
Opublikowano
Cześć, odkopuje mam identyczny problem w e83 35D 2009. Zaczęło wywalać błąd poduszki , w tym samym czasie nie działa migacz nie działa , tablica ledwo swieci. Problem pojawia się i znika … ktoś rozwiązał taki problem ? Wilgoć bym odrzucił raczej , problem z masą? A może komputer wariuje ?