Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam panowie mam nastepujacy problem ostatnio odpalilem moje autko rano i cos zaczelo wycnie jest to odglos konczacego sie lozyska bo nie szumi tylko tak dziwnie wyje nie wiem do czego przypisac ten dzwiek wraz z obrotami silnika czy to na biegu czy na luzie caly czas wyje jak sa wieksze obroty jakby mocniej wylo stalo sie to po ostatnich roztopach nie jest to pompa wspomagania bo sprawdzalem ja olej ma i wszystko dobrze z nia tylko irytuje mnie ten dzwiek silnika slyszalny nawet w kabinie . nie mam pojecia co to moze byc i gdzie wiem ze mnie wkur***a. a wszelkie podpowiedzi z gory dziekuje
Opublikowano
mam 3 paski od klimy alternatora i pompy wspomagania jak mi sie uda to nagram ten dzwiek i wrzuce na forum powiem tylko tyle ze wraz z wzrostem obrotow dzwiek z zmienia sie w wysokie tony
Opublikowano
wlasnie mialem taki specyfik do paskow popsikalem i roznicy nie ma zgram dzwiek jutro i podesle linka znalazlem ten dzwiek na necie
zaczyna sie w 3sek taki swist jak wchodzi na obroty
Opublikowano
Zdejmuj paski i kręć po kolei kołami ,rolkami.

Takie "terkotanie" może być z napinacz paska klinowego,paska rozrządu lub pompy wody,alternatora.

a to teerkotanie nie jest od popychaczy? mam podobne objawyraz tyka i nie tyka myslisz ze pompa wody czy alternator moze to powodowac?

a co do switu to chyba normalne u mnie tez tak jest tylko trzeba sie wsluchac

Opublikowano

"a to teerkotanie nie jest od popychaczy? mam podobne objawy raz tyka i nie tyka myslisz ze pompa wody czy alternator moze to powodowac?

a co do switu to chyba normalne u mnie tez tak jest tylko trzeba sie wsluchac

"

Częstym uszkodzeniem pompy jest urwanie łopatek i one mogą terkotać,oraz jak każde łożysko i w rolce i w alternatorze też może powodować takie odgłosy.

Oczywiście góra silnika też może być odpowiedzialna.

Opublikowano
sprostowanie silnik sie zatrzymal nawet nie probowalem go krecic bylo tylko slychac gloche walniecie i silnik stanol teraz jest dopiero rozkminka co sie stalo auto na holu do mechanioru mozliwe ze pasek walnol a co z tym idzie zniszczenia moga byc nieciekawe no chyba ze nic sie nie stalo tylko pasek walnol a to co tak wylo moglo byc rolka od rozzadu heh.. i znowu kasa pojdzie sie pierd*****c macie cos na pocieszenie??:P