Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7,5JX16, ET-12 NA RANCIE 9,5 jaka opone zallozyc aby fajnie wygladala chce obnizyc auto i chcialbym zeby delikatnie wystawala :search: :search: :search:
"PRZEDNI NAPĘD JEST DLA DZIEWCZYNEK"
Opublikowano
7.5 cala szerokości to stanowczo zbyt mał żeby fajnie to wyglądało,zapodaj oponę o szer.225.Najlepiej e34 wygląda na felgach 17, tył 10j,przód 8.5j

ja wiem ze 16 nie zbyt wyglada to nie musisz mowic tylko jaka opone zalozyc zeby delikatnie wystawala :norty: :norty: :norty:

Opublikowano
Możesz założyć 235 i zobaczyć jak leży a 225 będzie w sam raz . Ja mam 235 ale felga 8.5 przód i 255 tył. Sam chciałbym zobaczyć oponę 225 na 8.5 calowej feldze , jak to leży :D
Pozdrawiam
Opublikowano
Możesz założyć 235 i zobaczyć jak leży a 225 będzie w sam raz . Ja mam 235 ale felga 8.5 przód i 255 tył. Sam chciałbym zobaczyć oponę 225 na 8.5 calowej feldze , jak to leży :D

ja mam teraz zalozone 225 nawet nawet wyglada

Opublikowano

Witam!

Podłącze się pod temat dobierania opon na felgi. Więc pytanie do ekspertów :D

Jakie oponki będą najlepiej wyglądać w moim przypadku, na takich ENKEInach

http://www.wheel-whores.com/classifieds/showproduct.php?product=3637

To mój nowy nabytek, a wiosna coraz blizej i E34 musi sie prezentować.

Auto na wiosne będzie również obniżone na standardowych amorach spręzyny bodajże 30/40 ale to nic pewnego.

w chwili obecnej mam założone 225/50/16 i chodziłoby mi o szersze kapcie.

Więc zalożenie takie: żeby się trzymało i ładnie wygłądało.

Czekam na podpowiedzi.

Pozdrawiam

Opublikowano
Witam!

Podłącze się pod temat dobierania opon na felgi. Więc pytanie do ekspertów :D

Jakie oponki będą najlepiej wyglądać w moim przypadku, na takich ENKEInach

http://www.wheel-whores.com/classifieds/showproduct.php?product=3637

To mój nowy nabytek, a wiosna coraz blizej i E34 musi sie prezentować.

Auto na wiosne będzie również obniżone na standardowych amorach spręzyny bodajże 30/40 ale to nic pewnego.

w chwili obecnej mam założone 225/50/16 i chodziłoby mi o szersze kapcie.

Więc zalożenie takie: żeby się trzymało i ładnie wygłądało.

Czekam na podpowiedzi.

Pozdrawiam

Jaka szerokość felgi ?

Pozdrawiam
Opublikowano
Nie wiem dokładnie, ale wiadomości na temat tych alufelg są następujące..... Enkei 5x120 8x16 et11. Mi to nic nie mówi.... :oops:
Opublikowano
Więc szerokość już wiem, nie poszaleje, a wysokość?? pawelkra5 myślisz , ze 45 będzie to ładnie wyglądało, czy 40??
Opublikowano
Z przodu mam 8.5 cala i opone 235 . Po przemyśleniu tematu na 8 cali opona 235 może być OK. Natomiast profil 40 to za mało na 16 calową felge . Powinno być 225x55 lub 235x 50 . Chodzi o to żeby obwód koła był taki jak powinno być.
Pozdrawiam
Opublikowano
pawelkra5 a co jeśli zaloze oponki 225 albo 235 o wysokości 40/16 czyli obwód koła nie będzie taki jak należy?
Opublikowano
235 x 40 może mieć za mały obwód . Ja mam przód 235 x 45 ale felga 17 cali. Natomiast 225x40 to raczej odpada. Da się jeżdzić tylko jak licznik będzie pokazywał > Mały obwód koła mniejsza prędkość żeczywista.
Pozdrawiam