Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Szperałem po całym necie chyba i niestety nie znalazłem żadnej konkretnej odpowiedzi... Otóż mam problem z webasto - dogrzewaczem cieczy chłodzącej - po prostu nie uruchamia się. Akumulator nówka, układ chłodzący odpowietrzony, ruszałem wtyczkami od webasta i nic... Zastanawia mnie jeden fakt, kiedyś zauważyłem, że brakuje mi czujnika temperatury - tego dysku od podgrzewanych spryskiwaczy, czy to on powinien podawać +12 na 3 pin kostki X1? Może ktoś mnie oświeci? Generalnie autko działa dobrze, ale nie lubię wiedzieć, że coś mi nie działa:).

Z góry dziękuję za pomoc;).

Opublikowano

a tak z ciekawości to po ilu km auto nagrzewa CI się do pionu? a skąd wiesz, że ci się nie załącza? ja sprawdziłem to w ten sposób, że sprawdziłem jak auto nagrzewa się do pionu z podłączonym, a na drugi dzień przejechałem tą samą z odłączoną kostką od webasta. Temp. podobna i dokładnie tyle samo km mi wyszło. Czyli nie działa.

Może być kilka powodów nie załączenia się dogrzewacza, zepsuta świeca w środku, zatkany wydech. Teoretycznie powinno wyjść coś na kompie ale ja ostatnio podłączałem swojego i nic nie wykazało.

Opublikowano

Temp pionu nie osiąga, bo któryś termostat się skończył... W mieście mam temp między niebieskim polem a 1 kreską, a na trasie na pierwszej kresce... A nie załącza się, bo nic nie słychać, a wszyscy opisują jakiś świst, buczenie z tego webasta...

Ktoś wie jak wymusić odpalenie webasta na krótko?

Opublikowano
w ogóle nie wiem czy da się odpalić webasto na krótko, chyba nie. JA też nie słyszę jak pracuje bo nie pracuje :D da się ? ;)
Opublikowano
Na krótko - czytaj wymusić włączenie się webasta... Podobno trzeba podać +12 na któryś pin i powinno się odpalić. Hmm... Czy inpa odczyta mi błędy webasto? Gdzie tego szukać w inpie dokładnie? Ale cos mi się zdaje niestety ze musi byc interface do webasta konkretnego:(...
Opublikowano

podanie +12 V na któryś pin nic nie da - TO NIE JEST WEBASTO ANALOGOWE !!!!!

co do inpy to wchodzisz w BODY i na końcu jest webasto - nie trzeba specjalistycznego interfacu do webasto ....

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

Opublikowano
Podziekował kolegom... Jak tylko pożyczę od kolegi interface to spróbuje odczytać błędy wabasto. Moze nawet coś sie uda;)... Dzięki jeszcze raz;).