Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Panowie od dwoch miesiecy jestes posiadaczem Bmw e38 z silnikiem 2.8 z 96r jestem zadowolony z kupna auta ale nie bede ukrywal ze ma pare usterek chcialbym zrobic wiekszosc samemu ale chyba nie dam rady jedna z usterek to nie dziala radio pytalem sie w serwisie koszt naprawy do 500zl troche duzo nie sa wstanie przwidziec ceny ale gora to 500zl troche duzo tym bardziej ze jestem juz splukany a bez radia to kicha czy jest mi ktos wstanie powiedziec doradzic co sprawdzic itp.? radio swieci czasem byl delikatny szum w glosnikach jak grzebalem ale do niczego nie doszedlem w serwisie mowili ze moze byc to jakies bezpiecznik jakies rady panowie z gory dziekuje... :mad2:
Opublikowano

o ile się nie mylę, to jeżeli Ci radio świeci, to nie padł Ci żaden bezpiecznik-tylko przyczyna tkwi głębiej:

-może byc np.: odłączona złączka od nagłośnienia,

-może byc coś ze wzmacniaczem ,

-może coś byc również z sterowaniem systemu audio(skrzynka nieco podoba do komputera pokładowego, ale od systemu audio) i z samym radiem włącznie

...musisz próbowac, a najlepiej metoda prób i błędów przekładając wyżej wymienione moduły z innej BMW tego samego modelu i ewentualnie podjąc decyzje co z tym później począc...

-jeśli już oszacujesz w czym tkwi problem i np.: bedziesz chciał uszkodzony element wymienic to napisz co Ci padło, bo ja mam na stanie oryginalne radio i osprzęt z BMW E38 750 v12 z 1996r. pozdrawiam i udanej diagnozy życzę