Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Autko mam od lipca 2010 roku, przebieg aktualny 225000km.

Teraz przy mrozach jak i juz po nich skrzynia zaczela jakby szarpac, tj jak zmienia bieg na wyzszy wyczuwalne jest takie "pociągnięcie", czasem również na wciśniętym hamulcu jak zmieniam z "N" na np "D" czy "R" to również wyczuwalne jest takie szarpnięcie mocniejsze niż było to zwykle.

Poduszki skrzyni są nowe.

Czy przyczyna może leżec w tym że nie byl jeszcze nigdy wymieniany olej i filtr w skrzyni? Czy wymiana pomorze? Jeśli to nie olej to jaka może być przyczyna? Po podpięciu pod kompa nie ma żadnych błędów ze skrzyni.

Z góry dziękuje za pomoc.

Opublikowano
moja skrzynia chodzi ok , ale z róznych postów( śledze te dotyczzące automatów) na forum wychodzi na olej , napewno koledzy Ci poradzą wymiane oleju i filtra .. powodzenia
Opublikowano

a to może mi ktos podpowie w jakim warsztacie na śląsku zrobią mi taką wymiane, chodzi mi o sprawdzony warsztat zajmujacy się autmatami, tak żeby po wymianie nie bylo żadnych problemow.

I jakie są koszty wymiany oleju z filterm?

Opublikowano
a czy ktos mi może polecic jakiś warsztat znajacy sie na rzeczy w okolicach Rybnika - Gliwic?