Skocz do zawartości

316i wspomaganie - jest czy nie ma

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Panowie czy jest możliwe że w E 36 1600 pojemność z klimą i absem rok 93 nie ma wspomagania wspomagania? kerownica ciężko chodzi a żadnej pompy nie widzę co jest grane.
Opublikowano (edytowane)
W pierwszych modelach e36 316 w 90roku nie było.Ale 93rok powinienes miec :cool2:Co do wspomagania sprawdz jak wyglada olej morze jest stary i gesty.Wystarczy wymienic i bedzie ok.Olej do wspomagania ATF kolor czerwony :cool2: Edytowane przez ŁYSY.BMW.E36
Opublikowano
kurcze no z tego co widze nie mam, a ma ktoś może zdjęcie lub podpowie gdzie pompy wspomagania szukać ,ale ja jej nie widzę u mnie a szukałem na pasku napędzane jest koło wisco i alternator a na drugim klima, kupowałem to auto powiedzmy od dziwnego gościa ale co wymontował wspomaganie????
Opublikowano
no to ja tego nie mam mimo iż mam rok 1993 z klimą i abs czy to możliwe? jest możliwe że koleś zdemontował? ja miałem wcześniej 2,0 i to był inny świat teraz mam 1,6 i poznaje to auto więc oświećcie mnie
Opublikowano
Napisz jaki masz silnik m40 czy m43 bo do 93roku produkowali m40 a od lutego 93rok zaczeli robic m43 i on ma zbiorniczek tam gdzie ci pisałem.Jerzeli chodzi o m40 to niech sie wypowie ktos kto ma taki silnik :lol: Pozdrawiam
Opublikowano

Kolego pompę wspomagania powinna być poniżej alternatora( jak masz dwa paski klinowe to wspomę masz). Co do tematu to e36 wychodziły w serii na początku produkcji. Jeśli masz na maglownicy siłownik (taki amortyzator to wspomagania niet ale zawsze można dołożyć koszt hmm zalezy za ile kupisz części ale w 600 można się zamknąć)

palpio

Dołączenie: Nie Cze 15, 2008 10:33 am

Miejscowość: PRZEMYŚL

Moje BMW: E36 1,6 M40 '91

Opublikowano

we wszystkich E36 jest wspomaganie. ja mam m40(koncówka) 93 rok. i mam wspomaganie. bez klimy.

szukaj w okolicy paska klinowego. masz:

koło pasowe+ wisco + alternator

kolo pasowe + wspomaganie,

czyli dwa paski.

Opublikowano
no mam dwa paski i jeden napędza koło alternator i wisco drugi klime i nic więcej nie widzę aż mnie to dziwi że nie ma a nie wiem jak wstawić tu zdjęcie bo zrobił bym i pokazał jak to u mnie wygląda. ale auto z takim wyposażeniem mówię tu o klimie itp żeby wspomagania nie miało?