Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Wybieram w najbliższym czasie do Holandii 900 km w jedna stronę i chciałbym być pewien ze dojadę i wrócę. Co nalezy sprawdzic co trzeba by wymienic?

Opublikowano
To Twój samochód i Ty wiesz najlepiej co go boli, ja w święta zrobiłem 1300 km, wcześniej wymieniłem filtr paliwa, sprawdziłem olej, płyny - chłodnica, wspomaganie itp. czy nie ma wycieków, hamulce (chyba jedna z ważniejszych kwestii), koło zapasowe napompowane :), ustawić oświetlenie tak by nie raziło innych i samemu by mieć dobrą widoczność, proponuje też dużo zabrać płynu do spryskiwaczy (koniecznie zimowego) mi poszło 12 litrów,
tel. 514.99.46.99
Opublikowano
tak swiatla trzeba ustawic xD krotkie świeca mi na drzewa.. ale tak przy silniku co by mogło najszybciej walnac dodam, ze rozrząd jest świeżo po wymianie (pasek z całym oprzyrządowaniem)
Opublikowano
Jak mówiłem zrób ogólny przegląd wymień filtr paliwa, posprawdzaj płyny. 900km to spokojnie powinno auto przejechać :) ja swoje auto znam i mogę wsiąść i jechać... mam robione na bieżąco wszystko. Silnik, no cóż sam powinieneś wiedzieć w jakiej jest kondycji.
tel. 514.99.46.99
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jak masz wszystko na bieżąco robione to jeźdz i się nie przejmój. Ja jeżdzę i robię na bieżaco i po sprawdzeniu oleju i płynów mogę wsiadać i śmigać nawet i 1tkm od ręki. Jak nie zagladałeś dawno do hamulców to spradź ich stan. Oczywiście olej i inne płyny to podstawa.
Opublikowano
W listopadzie bylem swoim compactem w Roterdamie tez balem sie ale poszlo elegansio,3200 w 2 strony okolo,na autobani 140-160 non stop,spalanie 10 litrow gazu.Wzielem na zapas komplet zarowek wszystkich,1 l oleju na dolewki w razie co,koniecznie sprawdz i jak co to uzupelnij wszystkie plyny przed wyjazdem,jak klocki wygladaja warto sprawdzic.Prostownik na wszelki wypadek sobie wzielem ;) i sporo kluczy.Masz gaz??W Niemczech sa inne koncowki dystrybutorow na stacjach,w Holandii jeszcze inne,trzeba miec 2 koncowki.Szerokiej drogi