Skocz do zawartości

e36 318 1991 eksploatacja

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Wybieram w najbliższym czasie do Holandii 900 km w jedna stronę i chciałbym być pewien ze dojadę i wrócę. Co nalezy sprawdzic co trzeba by wymienic?

Opublikowano
To Twój samochód i Ty wiesz najlepiej co go boli, ja w święta zrobiłem 1300 km, wcześniej wymieniłem filtr paliwa, sprawdziłem olej, płyny - chłodnica, wspomaganie itp. czy nie ma wycieków, hamulce (chyba jedna z ważniejszych kwestii), koło zapasowe napompowane :), ustawić oświetlenie tak by nie raziło innych i samemu by mieć dobrą widoczność, proponuje też dużo zabrać płynu do spryskiwaczy (koniecznie zimowego) mi poszło 12 litrów,
tel. 514.99.46.99
Opublikowano
  • Autor
tak swiatla trzeba ustawic xD krotkie świeca mi na drzewa.. ale tak przy silniku co by mogło najszybciej walnac dodam, ze rozrząd jest świeżo po wymianie (pasek z całym oprzyrządowaniem)
Opublikowano
Jak mówiłem zrób ogólny przegląd wymień filtr paliwa, posprawdzaj płyny. 900km to spokojnie powinno auto przejechać :) ja swoje auto znam i mogę wsiąść i jechać... mam robione na bieżąco wszystko. Silnik, no cóż sam powinieneś wiedzieć w jakiej jest kondycji.
tel. 514.99.46.99
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Jak masz wszystko na bieżąco robione to jeźdz i się nie przejmój. Ja jeżdzę i robię na bieżaco i po sprawdzeniu oleju i płynów mogę wsiadać i śmigać nawet i 1tkm od ręki. Jak nie zagladałeś dawno do hamulców to spradź ich stan. Oczywiście olej i inne płyny to podstawa.
Opublikowano
W listopadzie bylem swoim compactem w Roterdamie tez balem sie ale poszlo elegansio,3200 w 2 strony okolo,na autobani 140-160 non stop,spalanie 10 litrow gazu.Wzielem na zapas komplet zarowek wszystkich,1 l oleju na dolewki w razie co,koniecznie sprawdz i jak co to uzupelnij wszystkie plyny przed wyjazdem,jak klocki wygladaja warto sprawdzic.Prostownik na wszelki wypadek sobie wzielem ;) i sporo kluczy.Masz gaz??W Niemczech sa inne koncowki dystrybutorow na stacjach,w Holandii jeszcze inne,trzeba miec 2 koncowki.Szerokiej drogi