Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

moja bawarka jest zasilana gazem jest to silnik 2.0i m20b20 miałem następujący problem bo przy małych wariacjach na gazie gaz w końcu strzelił i rozwaliło mi przepływomierz wsadziłem drugi tylko miałem od e34 2.5 oczywiście nie pasował on idealnie kość przerobiłem z mojego starego i płytkę elektroniczna tez przepoiłem ze starego i od tamtego momentu falują obroty w przedziale 0,2-1,5 czasami aż zgaśnie, czy to wina nie tej przepływki?morze jakieś inne przypuszczenia? np. jak odpinam sondę tak jak by nie było różnicy ale nie dam sobie reki uciąć:) kroka podpinałem innego bez zmian:/

czekam na podpowiedz

Opublikowano
a druga opcja co mnie nie pokoi to ze pompa paliwa jak przekręcam kluczyk chodzi non stop:/ a powinna przez chwile pod pompować i ucichnąć a tak nie jest:/
Opublikowano
siemasz.. jak bylo przed katowaniem i wystrzalem? dobrze wszyzsko dzialalo bo jesli bylo ok to byc moze ten przeplywomierz lipa.. jak chodzi na gazie .. a jak na benzynie..powiedz na jednym i drugim obroty faluja.. sprawdz nieszczelnosci w dolocie.. moze wybuch cos rozsadzil i lapie gdzies lewe powietrze.. pozdr
Nie wazne przy czym stoisz.. Wazne jak tym jezdzisz
Opublikowano
przed wystrzałem było wszystko ok. lewego powietrza nie dostaje bo cały dolot jak wymieniałem to na wszelki wypadek uszczelniłem . na gazie jest idealnie a na benzynie falują obroty i czuć spaliny nie przepalone.... ktoś mi podpowiedział ze morze kopułka walnieta:/ jak trochę czytałem na forum to gdzieś było napisane ze przepływka musi być od tego samego silnika a ja mam jak wyżej pisałem od 2.5l a ja mam motor 2.0 l
Opublikowano
jesli na gazie jest ok to zaplon nie ma nic z tym wspolnego.. wydaje mi sie ze ten przeplywomierz masz jebnie.. t..y pozycz od kogos co ma 2 litrowke na takim samym wtrysku co ty.. jaki masz wtrysk.. motronik .czy l jetronic ? moze inaczej .. ktory rok auta.. aparat zaplonowy gdzie masz w bloku czy w glowicy,,, jak w bloku to przerlywomierz ma 5 pinow(l jetronic) a jesli w glowicy to 4 (motronic),, raczej temu wszystkiemu winowajca jest przeplywka.. pozdr
Nie wazne przy czym stoisz.. Wazne jak tym jezdzisz
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
musisz kolego wiedziec ze jezeli gaz strzelił to nie było ok coś miałeś niesprawne gaz jest bardzo czuły na ruznego rodzaju niesprawnosci w ukł. elektr. chyba że miałeś ustawioną za ubogą mieszanke gazu wtedy może strzelic jedyny sposób przy sprawnym silniku na gazie jest lekkie przedawkowanie mieszanki wtedy jest więcej gazu niż powietrza napewno nie strzeli ale zato troche więcej pali cos za coś :D
Darmowe Holowanie i samochód zastępczy garatis dla poszkodowanych w kolizji drogowej (Bezgotówkowo)