Skocz do zawartości

318 TDS - Nie odpala po resecie komputera

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich ! Zrobiłem reset kompa w moim 318 TDS ( E36 ) i teraz autko nie chce za bardzo odpalić, jakiś pomysł ? Przyczyna może też leżeć w czym innym czyli zamarzniętym paliwie ! Ogólnie największa usterka jaka mnie trapi to wskaźnik paliwa, który nie wskazuje, a wymieniłem już wszystko co mogłem czyli pompe i pływaki więc zostało już chyba tylko w kabelkach grzebać. Jak w baku zostanie z 15 litrów to auto też już nie ciągnie paliwa z baku, robiłem test wskaźników to działają normalnie. Problem znika po resecie komputera, ale tylko na pare dni. Macie jakieś pomysły ? A najprawdopodobniej teraz nie odpala, bo chyba szajs jakiś zatankowałem na stacji "Bliska" i to po sam korek :x więc mogło coś przymarznąć, czy odrobina denaturatu w baku nie zaszkodzi przy tych 60 litrach ? ( jeżeli to oczywiście zamarznięte paliwo ?, bo ewidentnie paliwo do silnika nie dochodzi, odpali na 2 sekundy i gaśnie...)

Męcze się z tym czujnikiem już od września, jeżdże od mechanika do mechanika, kasują tylko kase, a problem nie znika ! Czyz musze sprzedać BMW i kupić jakieś Subaru ? Narazie wolał bym zostać przy BMW...