Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

panowie powiedzcie mi jakie opony mam zalozyc do e60 zwykle zawieszenie na felgi 19" i szerokosc 8.5"

planuje kupic chinskie mialem kiedys 17 225.45 i bylo ok,teraz tez bym chcial dac troche wyzszy profil zeby bylo ladnie wypelnione ale nie obcieralo nigdzie.

Opublikowano

Srednica kol powinna pozostac taka jaka przewidzial producent, nie montuje sie troche wyzszego profilu, aby ladnie wypelnic nadkole. Inaczej zaczna sie problemy z przeklamaniami predkosciomierza, z ABS i DSC ;)

W przypadku E60 poprawne rozmiary opon to 245/35R19 na os przednia i 275/30R19 na os tylna. Felgi o mieszanej szerokosci sa oczywiscie wskazane ;)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

ok 245/35/19 na jaka felge powinno sie zalozyc 8.5'' czy 9'',nie wiem ile oryginalne bmw maja???

jak myslicie opona 235/40/19 bedzie ladnie lezala na feldze 8.5'' szerokosci?

Opublikowano
ok 245/35/19 na jaka felge powinno sie zalozyc 8.5'' czy 9'',nie wiem ile oryginalne bmw maja???

Oryginalnie felgi 19" w E60 mialy 8.5" na osi przedniej i 9.5" na osi tylnej, ale spokojnie mozna zamontowac takze komplet 9.0" przod i 10.0" lub 10.5" tyl, wszystko zalezy od poprawnie dobranego ET.

jak myslicie opona 235/40/19 bedzie ladnie lezala na feldze 8.5'' szerokosci?

Nie bedzie, bo jest za wysoka.