Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Miałem problem z otwarciem auta, otworzył mi go jeden z klubowiczów przejeżdżając przez łódź i jestem mu za to bardzo wdzięczny.

Lecz aby odpalić auto bez klucza trzeba było rozwalić wkładkę od stacyjki. lecz jak ją teraz wyjąć ??

Nie ma wnętrza wszystkie zapadki poszły w drobny mak. ustawiona jest cały czas na włączone kontrolki, tak jak by ciągle był włożony kluczyk a żeby kierownica kręcić trzeba większy płaski wkrętak mieć włożony bo załącza inaczej blokadę kierownicy.

Myślałem o zdjęciu całego kolanka ze stacyjką ale to problem bo są śruby zrywane a dostać się tam też nie łatwo, chyba że ma ktoś warsztat a ja robię wszystko pod blokiem na mrozie.

Maicie jakiś ciekawy pomysł ??

Zaznaczam że plastikowej części na sprężynce tez już nie ma. została sama obudowa wkładki i małe coś okrągłe gdzie pewnie chodziła końcówka kluczyka a teraz wchodzi tam wkrętak.

Będę bardzo wdzięczny za pomoc.

Pozdrawiam